11 C
Switzerland
More

  E rregullt dhe e lumtur

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Avantazhet e qarjes së mirë në një shoqëri të ndarë

  Filmat që shkaktojnë lot, të cilët tani janë të...

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  Ka ushtrime që mund t'ju ndihmojnë të vendosni për...

  Si ta dini nëse lidhja juaj është toksike

  Njohja e një marrëdhënie të pasigurtë mund të jetë...

  Teilen

  Këshillat e mia kryesore për një shtëpi të pastër pavarësisht kushteve të vështira

  Edukimi im u zhvillua në një mjedis ku pastërtia dhe rregulli nuk ishin domosdoshmërisht vlera thelbësore.

  Jam absolutisht e fiksuar pas pastërtisë dhe higjienës së shtëpisë sime. E lëmoj sendin dy herë në ditë dhe vazhdoj t’i them familjes sime që nuk lejohet të hyjë rroba nga jashtë. Një shtëpi e shëndetshme dhe e pastër është gjëja më e rëndësishme për të rritur mirëqenien tonë në lartësitë galaktike, apo jo?

  Çdo mëngjes e filloj ditën time plot energji dhe e zgjas atë për ceremoninë time të pastrimit të mëngjesit. Fillon me tualetin, më pas lavamani dhe më pas shkoj në kuzhinë për të pastruar gjithçka edhe atje. Por hej, kur kujdeset për këtë, nuk ka vend më të mirë për t’u ulur dhe për t’u çlodhur. Për më tepër, më bën krenare kur shoh se sa mirë është gjithçka e organizuar dhe e pastër. Thjesht ndihet mirë!

  Nuk ishte gjithmonë kështu për mua. Kur isha fëmijë ne jetonim në një rimorkio. Babai im ishte gjithmonë larg dhe nëna ime kishte vështirësi t’i linte gjërat të shkonin. Gjithçka ishte mirë në fillim, por më në fund ne pothuajse u shtypëm nga një mal me mbeturina! Pra, ne kishim shtretër nën gazeta të vjetra dhe lavanderi të pista dhe banjo ishte thjesht e tmerrshme. Ne kemi pasur pleshta – dhe jo vetëm kafshët shtëpiake, por edhe ne! Ishte keq, por për fat ne arritëm të dilnim nga ajo në një moment. Këto përvoja më kanë mësuar rëndësinë e pastërtisë dhe organizimit.

  Si nënë sot, pastërtia e shtëpisë sime është veçanërisht e rëndësishme për mua. Unë thjesht e di se një shtëpi e pastër dhe e rregullt është baza për një mjedis jetese të lumtur dhe të shëndetshëm. Është thelbësore zemër!

  mein Haus so sauber_01

  Nga konvikti i studentëve në apartamentin e qytetit të madh

  Rritja është një aventurë që na hap mundësi – domethënë të dizajnojmë hapësirën tonë të jetesës sipas ideve tona. Udhëtimi im filloi në një konvikt studentor, më çoi nëpër apartamente të ndryshme në qytetin e madh dhe më në fund përfundoi në shtëpinë time të vogël të ëndrrave – perfekte për familjen time dhe mua. Liria për të ridizajnuar hapësirën tonë të jetesës dhe për ta transformuar atë në një përfaqësim të botës sonë të brendshme është një nga shpërblimet më të mëdha të rritjes. Kjo na lejon ta bëjmë shtëpinë tonë një oaz qetësie dhe frymëzimi. Rritja sjell ndryshime, por liria për të dizajnuar hapësirën tonë të jetesës mbetet konstante – një perspektivë e favorshme që na lejon të transformojmë katër muret tona në diçka të jashtëzakonshme.

  Ende e mbaj mend dëshirën time për një shtëpi kukullash – një botë që mund ta sundoja. Doja të planifikoja dhe mbaja çdo detaj të vogël sipas dëshirës time pa bërë kompromise. Si mbretëresha e kështjellës sime, rutina ime e pastrimit fillon në orën 6 të mëngjesit dhe përfundon natën vonë. Nuk kursej asnjë përpjekje për ta mbajtur shtëpinë time në gjendje të pacenuar – çdo cep është një simbol i forcës dhe kontrollit tim të brendshëm. Për mua, pastrimi është një mënyrë për t’u shëruar dhe një mënyrë për të falur dhe për të ecur përpara. Obsesioni im pas pastërtisë më largon më shumë nga demonët e së kaluarës sime dhe më lejon të jetoj në paqe. Unë nuk jam më një mbretëreshë e shtëpisë së kukullave, unë jam mbretëresha e rendit dhe më pëlqen ta mbaj shtëpinë time të pastër me dashuri dhe përkushtim.

  Kuptimi i dashurisë së pakushtëzuar

  Ka momente kur pyes veten se si nëna ime mund të na dojë pa kushte dhe në të njëjtën kohë të mbijetojë në një botë në dukje kaotike. Me siguri ajo vetë ka vuajtur nga rrethanat e saj. Pavarësisht përpjekjes time për perfeksionizëm, e kuptoj se përvojat negative nuk ishin kurrë qëllimi i saj. E pata më të lehtë ta falja sot se më parë.

  Ndërsa ec në vijën e imët, më duket sikur po kërcej balet – çdo hap duhet të jetë i përsosur. Papastërtia e padëshiruar në pllakat e bardha më shkakton panik dhe madje thërrimet nën tryezën e ngrënies më bëjnë të dridhura. Djali im shtatëvjeçar e ka ditur prej kohësh se duhet të heqë rrobat jashtë përpara se të hyjë në shtëpinë tonë të papërlyer. Këpucët apo xhaketa nuk i vijnë atij për të ndotur tokën e shenjtë.

  Se sa simbiotikisht lidhen përkushtimi im ndaj pastërtisë dhe vetëvlerësimi im, ishte një realizim i thellë për mua. Më duhej të mësoja se kjo lidhje mund të jetë po aq e dëmshme sa edhe mungesa e plotë e saj. Unë përpiqem ta pranoj jetën time të kaluar si pjesë të plehrave, edhe pse e kaluara ime vazhdon të përpiqet të më bindë të kundërtën. Por unë hoqa qafe këtë çakëll dhe ndërtova një shtëpi të vogël, por krenare. Ndihem i sigurt këtu dhe gjej hapësirë ​​të mjaftueshme për të përhapur rrënjët e mia. E lashë të shkuarën time dhe e formoj të ardhmen time vetë.

  Me përkushtim të vërtetë pastroj çdo sipërfaqe të dukshme dhe lutem nga brenda që ndjesia e pastërtisë së panjollë të mjaftojë për të larguar dyshimet e mia. Këto shpesh më pengojnë të shijoj hapësirën që zotëroj me gjithë lavdinë e saj.

  spot_imgspot_img