11 C
Switzerland
More

  Fëmijët duan të shihen

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Avantazhet e qarjes së mirë në një shoqëri të ndarë

  Filmat që shkaktojnë lot, të cilët tani janë të...

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  Ka ushtrime që mund t'ju ndihmojnë të vendosni për...

  Si ta dini nëse lidhja juaj është toksike

  Njohja e një marrëdhënie të pasigurtë mund të jetë...

  Teilen

  Si prindërit mund t’i kuptojnë më mirë fëmijët e tyre

  Në veprën e tyre novatore, The Power of Showing Up, Siegel dhe Bryson theksojnë se sa e rëndësishme është që fëmijët të ndihen të vlerësuar. Shpesh nuk duhet shumë për të rritur besimin dhe vetëvlerësimin e një fëmije – vetëm të qenit prind ose kujdestar mund të ketë një ndikim të madh.

  Autorët theksojnë se fokusi nuk duhet të jetë në përsosmërinë apo përmbushjen e çdo dëshire të fëmijës, por më tepër në një marrëdhënie të ndërgjegjshme që është e ndjeshme ndaj nevojave të fëmijës. Kjo kërkon durim dhe investim kohe, por efektet pozitive tek fëmija janë të gjata dhe të paharrueshme.

  Së bashku në vend të njëri-tjetrit: Si prindërit dhe fëmijët krijojnë një bazë solide për të ardhmen së bashku

  Prindërit duhet të përpiqen gjithmonë të kuptojnë sjelljen e fëmijëve të tyre përmes vëzhgimit dhe analizës së kujdesshme. Një vëzhgim sipërfaqësor nuk mjafton. Është e rëndësishme të pyesim pse në mënyrë që të vendosim një themel të fortë për zhvillimin e vazhdueshëm të fëmijëve. Ekspertët theksojnë rëndësinë e kultivimit të aftësive dhe talenteve të fëmijëve tanë. Një rutinë në mbrëmje mund të ndihmojë në çlirimin e potencialit të plotë të gjenive tanë të vegjël. Por ne gjithashtu duhet të jemi të vetëdijshëm se si i shikojmë fëmijët tanë. Pritjet tona duhet të jenë objektive dhe të mos pasqyrojnë idetë tona.

  Nëse ne shpërfillim emocionet e fëmijëve tanë, kjo çon në një marrëdhënie të keqe me ne si prindër dhe dëmton vetëbesimin e fëmijës. Prandaj, ne duhet të jemi dashamirës dhe të sjellshëm për të inkurajuar formimin e individëve të sigurt dhe emocionalisht të qëndrueshëm. Dashuria dhe mbështetja e pakushtëzuar nga prindërit jo vetëm që forcon jetën e fëmijës, por forcon edhe marrëdhënien midis prindit dhe fëmijës. Kryevepra e Daniel J. Siegel dhe Tina Payne Bryson, Fuqia e Shfaqjes, ofron strategji efektive për të siguruar që fëmijët të shihen dhe të kujdesen gjithmonë për të. Një domosdoshmëri absolute për këdo që nuk dëshiron të bëjë kompromise në edukimin e tyre.

  Kinder wollen gesehen werden_01

  Rëndësia e kuriozitetit në rritjen e fëmijëve të vegjël

  Si prind, ju keni përgjegjësinë t’i kushtoni vëmendje sjelljes së fëmijës tuaj dhe të kuptoni se kush janë ata në të vërtetë. Jini kurioz dhe përpiquni të kuptoni pse foshnja ose fëmija juaj po sillet ashtu siç janë. Është e rëndësishme të mbani mend se shumë nga veprimet e tyre janë pjesë e një procesi të natyrshëm të të mësuarit. Prandaj, është thelbësore të jeni të durueshëm dhe të shmangni gjykimet e nxituara. Nëse ndonjëherë jeni të frustruar ose të hutuar, duhet të pyesni veten pse fëmija juaj po sillet ashtu siç është. Nëse sjellja nuk është tipike për moshën e fëmijës suaj, është e përshtatshme të vendosni kufij dhe t’i shpjegoni pse veprimet e tyre janë të papërshtatshme.

  Rëndësia e të dëgjuarit dhe dhënies së hapësirës: Si të ndërtoni një marrëdhënie të shëndetshme prind-fëmijë

  Nuk është e rëndësishme vetëm të dëgjoni fëmijët tuaj, por edhe t’u jepni atyre hapësirë ​​për t’u zhvilluar. Mbrëmja është veçanërisht e përshtatshme për këtë, pasi prindërit dhe fëmijët shpesh flasin për mendimet, shqetësimet dhe dëshirat e tyre gjatë kësaj kohe. Një rutinë e strukturuar e gjumit mund të ndihmojë në krijimin e hapësirës për biseda ku fëmija mund të ndajë përvoja ose të bëjë pyetje specifike. Këto momente ju ofrojnë mundësinë për të qenë realisht prezent dhe për të kuptuar fëmijët tuaj në një nivel më të thellë. Nëse fëmija nuk flet shumë vetë, pyetjet specifike mund të ndihmojnë për të thyer akullin. Megjithatë, bisedat duhet të lindin edhe natyrshëm – heshtja e përbashkët mund të jetë po aq shëruese.

  spot_imgspot_img