5.3 C
Switzerland
More

  Kush ka frikë nga intimiteti

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  Dashuria nuk mjafton

  Përtej dashurisë: zbulimi i vlerave të vërteta në marrëdhënie Në...

  Hiqni filtret dhe përdorni hile të thjeshta për të rritur shkëlqimin tuaj natyror

  Bukuria natyrore: si të shndërrosh vetë-besimin dhe elegancën autentike...

  A duhet ti jap fund kësaj marrëdhënie

  Vendimi për marrëdhënien është i juaji. Mos lejoni të...

  Fillerat dermal: trendi i ri në luftën kundër plakjes

  Fillerat dermal: sekreti i ri për anti-plakje dhe një...

  Elementi ndërtues ose shkatërrues i marrëdhënies

  Hapësira dhe ndërlidhja: Magjia e ndershëmërisë në lidhjet romantike Në...

  Teilen

  Në kërkim të intimitetit: drama e partnerëve të mbyllur emocionalisht

  Ndodh që në një marrëdhënie ankohemi se partneri shmanget nga intimiteti. Ai rrallë shpreh emocionet, iu vështirësohet afrimiteti fizik dhe s’qan shpesh.

  Cifti 32

  Megjithëse kërkesat tona për intimitet duken të sinqerta, një fakt i padiskutueshëm hedh hije mbi to: zgjodhëm vetë partnerin, jo nga detyrimi, por lirisht dhe me shumë opsione të tjera në dispozicion.

  Kompleksiteti i tregimit tonë: Kur zgjedhja e partnerit flet më shumë se fjalët për intimitet

  Ndoshta sjelljet tona të përditshme, të mbushura me irritim, uljevlerësim ose akuzë bëjnë që shpresat për besim dhe lidhje të mbeten të paarrira. Nuk është e drejtë të shpallim dëshirën për intimitet, ndërsa përsërisim kritika dhe fyese ndaj partnerit.

  Duhet të pranojmë se është e vështirë të gjejmë dashurinë që pretendojmë se kërkojmë, aq kohë sa e kërkojmë në mënyra përbuzëse.

  Një qasje e pjekur ndaj frikës nga intimiteti përfshin pranimin se ndonjëherë ikin nga përshtatshmëria e afrimit tëndër, jo nga keqdashje, por për shkak të rezervave të krijuara që në fëmijëri.

  Intimiteti vjen nga pranimi i përbashkët i frikës dhe ambivalencës, që mund të çojë në mëshirë dhe butësi.

  Rruga e ndershme drejt intimitetit nis me pranimin e tundimit për të fajësuar të tjerët për atë që vetë nuk durojmë, dhe me praninë se mund të kemi më shumë të përbashkëta me partnerin, sesa kemi pranuar deri tani.

  Edhe pse ndryshojmë në dukje, brënda jemi të ngjashëm – të frikësuar dhe të pavendosur. Ky kuptim i përbashkët mund në fund të sjellë atë mëshirë dhe butësi që kemi shmangur për kohë të gjatë.

  spot_imgspot_img