11 C
Switzerland
More

  A është refuzimi romantik më keq se sa rrugëtimi romantik?

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Avantazhet e qarjes së mirë në një shoqëri të ndarë

  Filmat që shkaktojnë lot, të cilët tani janë të...

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  Ka ushtrime që mund t'ju ndihmojnë të vendosni për...

  Si ta dini nëse lidhja juaj është toksike

  Njohja e një marrëdhënie të pasigurtë mund të jetë...

  Teilen

  Si këto pengesa kërcënojnë romancën

  Frika e refuzimit dhe humbja e mundësive romantike janë dy pengesat kryesore në gjetjen e dashurisë, duke e parë humbjen e mundësive si më të rëndësishme se refuzimin, që mund të shikohet si një vaksinë që, edhe pse e dhemb në fillim, ndihmon në ndërtimin e imunitetit ndaj zhgënjimeve të ardhshme.

  Refuzimi 02

  Refuzimi Romantik

  Kam refuzuar shumë burra, por hera e parë që u refova ishte shkatërruese. -Një grua

  Refuzimi romantik shpesh është një nga përvojat më të dhimbshme emocionale në jetën tonë, duke u ndjerë si një goditje e turpshme për vetëvlerësimin tonë, duke treguar një vlerësim negativ nga personi tjetër për ne dhe nevojën tonë të papërgjumshme për ta.

  Rruga e paprekura

  Dashnorët sot, pa pushim, vazhdojnë udhëtimin e tyre në rrugën e dashurisë. Edhe pse mund të jetë pak e mërzitshme, është një rrugë e vlefshme në historinë e njerëzimit. Por, ndonjëherë rruga e paprekur duket më e bukur kur ka kaq shumë rrugë nga të zgjedhësh.

  Përndjekja e fantazisë së shkurtër shpesh është mënyra e gabuar e përballimit me situatën. Ndërsa mendimet mbi atë çfarë mund të ishte jashtë asaj që kemi tashmë mund të jenë një zëvendës i dobët për vlerat aktuale. Një kuptim më i thellë i situatës sonë mund të na çlirojë nga këto kufizime, ose t’i bëjë më të pëlqyeshme përpjekjet tona brenda këtyre kufizimeve.

  Ka dy lloje të pendesës, pendesë për veprimet, më shpesh në shkallë të shkurtër, dhe pendesë për rrugën që nuk është zgjedhur, e cila del më e madhe në shkallë të gjatë. Kjo gjë vërtetohet edhe në sferën romantike. Kështu, një sondazh i kryer mbi 48 gra zbuloi se vetëm një prej tyre pendohet që kishte ndjekur ëndrrën e saj të jetës, ndërsa pothuajse të gjitha gratë që nuk kishin ndjekur ëndrrën e tyre të jetës pendohen për këtë.

  Është zakonisht më e lehtë të gjejmë të mirat në zgjedhjet tona romantike që na sjellin pendesë, si “të kesh dy fëmijë të mrekullueshëm,” mësimet e rëndësishme të mësuara dhe dyert e reja që hapen. Aktivitetet e shkurtërta, si të qasesh romantikisht dikë dhe të refuzohesh, rrallë ofrojnë llojin e njësoj të përfitimeve kompensuese. Konsideratat në shkallë të gjatë kryesisht merren me mundësitë e humbura, ndërsa ato në shkallë të shkurtër janë më prekëse për dhimbjen reale, si refuzimi.

  Refuzimi 01

  Krahasimi i dhimbjes nga rruga e zgjedhur dhe rruga që nuk është e zgjedhur

  Studimi zbuloi se njerëzit shpesh zgjedhin të përpiqen për lidhje romantike edhe në raste kur frika e refuzimit janë të larta dhe atraksioni nuk është i fortë. Kjo ndodh sepse ata e vlerësojnë më shumë shpërblimet e intimitetit sesa kostot e refuzimit, dhe kalkulimet e kostos dhe shpërblimit përfshijnë përfitime shtesë jashtë intimitetit që i inkurajojnë ata të përpiqen, për shembull, përfitimet sociale nga një marrëdhënie dhe rrezikun e të qenit pa partner.

  Këshillat për t’u përballur me refuzimin romantik janë më të shumtë se ata për të humbur një mundësi romantike. Mësimet për refuzimin përfshijnë: të kuptojmë se refuzimi është i zakonshëm, të mos lejojmë që ai të ndikojë në vetëvlerësimin tonë, të merremi me veten dhe të ruajmë shëndetin tonë emocional, të shohim refuzimin si një mësim, dhe të vazhdojmë të kërkojmë një person tjetër.

  Ndërkohë, këshillat për të humbur një mundësi romantike përfshijnë: faljen e vetes, shmangien e ndjenjës se humbasim dikë, dhe gjetjen e aspekteve pozitive të situatës së tanishme.

  Refuzimi dhe rruga e humbur nuk janë të njëjta në ndikimin e tyre në jetën romantike. Refuzimi mund të krahasohet me një vaksinë që ndihmon në rritjen e imunitetit tonë ndaj dështimeve të ardhshme, ndërsa humbja e një rruge të dëshiruar nuk ofron të njëjtën përfitim.

  Zgjedhja e një marrëdhënieje të shëndetshme duhet të bazohet në vlerësimin e avantazheve dhe dizavantazheve, rritjen e tolerancës ndaj refuzimit dhe vendimmarrjen inteligjente për një të ardhme më të lumtur.

  spot_imgspot_img