7.3 C
Switzerland
More

  Bëni zgjedhje më të mira në ushqim!

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  Çfarë këshillojnë njerëzit që janë në lidhje për më shumë se 20 vite?

  Gjithmonë bëni komplimente për trupin e partnerit tuaj. Kemi parë...

  Konfuziteti rreth gjetjeve për alkoolin

  Çeshtja e abstenuesit ka rëndësi Gjetjet e fundit mbi alkoolin...

  Pse i idealizojmë dashuritë e para?

  Jemi ato që besojmë. A është ky fati, apo...

  A është refuzimi romantik më keq se sa rrugëtimi romantik?

  Si këto pengesa kërcënojnë romancën Frika e refuzimit dhe humbja...

  Bëni zgjedhje më të mira në ushqim!

  Vetëdija mund të ndihmojë në menaxhimin e një rredhe...

  Teilen

  Vetëdija mund të ndihmojë në menaxhimin e një rredhe të pafund të vendimeve lidhur me ushqimin

  Ushqimi është thelbësor por shumë zgjedhin ushqime të përpunuara me vlerë ushqyese të ulët. Pse zgjedhin kështu kur e dinë që ushqimet e shëndetshme janë më të mira?

  Ushqimi dieta 01

  Numri i zgjedhjeve ushqimore

  Numri i zgjedhjeve ushqimore që marrim çdo ditë sjell një barrë të rëndë për mendjet tona të ngarkuara. Studimet nga Universiteti i Cornell-it tregojnë se njerëzit shpesh nënvlerësojnë numrin e zgjedhjeve ushqimore që bëjnë, duke çuar në një konsum të pavëmendshëm të ushqimit.

  Ndikimit të mjedisit tonë ushqimor në vendimet tona është shumë i rëndësishëm për të promovuar zakonet e shëndetshme të ushqimit. Me numrin e madh të zgjedhjeve ushqimore që bëjmë në çdo ditë, është thelbësore që të rrisim vetëdijen tonë rreth se si mjedisi rrethues na ndikon në preferencat tona ushqimore dhe në gjithë shëndetin tonë.

  Rëndësia e vetëdijes

  Studimi i sipërm përcjell disa pohime të interesueshme. Ne bëjmë shumë më tepër zgjedhje ushqimore sesa që mund të mendojmë. Nga momenti që ngrizemi nga shtrati dhe fillimisht mendojmë për mëngjesin tonë, përballim me një sërë vendimesh të vogla të vazhdueshme.

  Ushqimi dieta 02

  Këto vendime nuk lidhen vetëm me llojin e ushqimit që konsumojmë, por gjithashtu me aspekte të tjera si mjedisi social i një vakte. Së dyti, shpesh nuk jemi të vetëdijshëm për sinjalet që mund të shtyjnë ose të influencojnë një vendim – veçanërisht nëse zgjedhja duket e kotë ose e pavlefshme.

  Një faktor kyç që mund të ndihmojë në rritjen e vetëdijes dhe përmirësimin e zgjedhjeve të mëtejshme ushqimore është një gjendje e lartë e vetëdijes. Kjo përfshin qenien më të pranishme në moment dhe marrjen e shënimet më të mëdha të rrethinave jashtme dhe ndjesive të brendshme. Studimet tregojnë se vetëdija mund të jetë e dobishme në faza të ndryshme të një vendimi.

  Nivelet më të larta të vetëdijes mund ta ndihmojnë njeriun të njohë kur një zgjedhje ushqimore po bëhet. Ajo gjithashtu mund t’i ndihmojë ata të marrin informacion për zgjedhjen e tyre dhe të reagojnë ndaj feedback-ut rreth zgjedhjeve të fundit ushqimore.

  Ndërsa nuk është e shëndetshme të marrim çdo zgjedhje ushqimore me rëndësi ekstreme, një vetëdije e përgjithshme për numrin e madh të zgjedhjeve ditore mund të kontribuojë në një shëndet më të mirë dhe lumturi.

  spot_imgspot_img