-0.4 C
Switzerland
More

  8 mënyra për të ngritur besim vetë-para takimit të parë

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  Çfarë duhet të shmangni kur partneri ju bezdis?

  Nëse në të vërtetë dëshironi që ata të ndryshojnë...

  Çfarë këshillojnë njerëzit që janë në lidhje për më shumë se 20 vite?

  Gjithmonë bëni komplimente për trupin e partnerit tuaj. Kemi parë...

  Konfuziteti rreth gjetjeve për alkoolin

  Çeshtja e abstenuesit ka rëndësi Gjetjet e fundit mbi alkoolin...

  Pse i idealizojmë dashuritë e para?

  Jemi ato që besojmë. A është ky fati, apo...

  A është refuzimi romantik më keq se sa rrugëtimi romantik?

  Si këto pengesa kërcënojnë romancën Frika e refuzimit dhe humbja...

  Teilen

  Në jetën tuaj mund të keni realizuar shumë takime me persona të ndryshëm, por nuk ka rëndësi. Përballja me një “date” të ardhshme ende mund të shkaktojë lloj- lloj emocionesh, përfshirë edhe nervozizmin. Edhe nëse keni shumë vetëbesim, një përjetim mungeseje takimesh mund të ndikojë në sigurinë tuaj dhe të hapë dilema dhe pyetje të ndryshme në zhvillimin e takimit.Është rëndësi që pershtatja të ngjallë profesionalizëm.

  date02

   

  Sa herë do dilni me dikë të ri, kujtojini vetes që nuk keni kontroll mbi mënyrën sesi ata do të përgjigjen apo reagojnë. Keni thjesht mbi veten dhe sjelljen tuaj. Si mund ta riktheni sigurinë tek vetja para çdo takimi të parë? Këshillat më poshtë do t’ju vijnë në ndihmë.

  1. Ndërtoni një “rutin” para-përgatitore

  Nëse dëshironi të ndiheni më të qetë dhe më të ndjeheni me besim tek vetja, mund të konsideroni disa aktivitete fizike që do të ndihmojnë të çliruar tensionin dhe stresin. Kjo do të ju ndihmojë që të fokusoheni më mirë në takimin tuaj dhe të jeni të prezent 100% për të njohur më mirë personin përballë. Është e rëndësishme që toni i zërit dhe sjellja tuaj të jenë profesionale për të transmetuar një imazh të lidhjes së ndërtuar me seriozitet dhe respekt.

  2. Le të kujtojmë momentet kur kemi ndjerë një ndjenjë të fortë sigurie dhe vetëbesimi në vetvete.

  Si ishin ato ditë për ju dhe çfarë aktivitetesh me pëlqeu më shumë? Me qëllim të përmirësimit të cilësisë së jetës, çfarë elementësh do të donit të shtoni në rutinën tuaj? Nëse keni mundësi, ribëni kujtimet e atyre ditëve dhe do të ndjeni ndryshim të frytshëm në qëndrimin tuaj emocional. Si e drejtoj vëmendjen tuaj në udhëheqjen e mëtejshme, le të zhvillojmë pjekurinë dhe profesionalizmin tonë në aspektin personal dhe në punën tonë.

  3. Le të ndërtojmë një listë me cilësitë tua më të forta dhe arsyet pse njerëzit do të ishin të lumtur nëse të njihnin

  Reflekto për të gjitha gjërat pozitive që posedon dhe mendo se pse i meritojnë vlerësimin më të lartë 100%. Kjo nuk do të ndikojë vetëm në vetëvlerësimin tënd, por do të të kujtojë edhe për mbështetjen e njerëzve të afërt, pavarësisht se si shkon takimi i ardhshëm. Kështu që, mos u tmerro nga sfidat e mundshme, por bemat e tua janë aq të rëndësishme sa dhe të ndjekësh pasionin tënd me profesionalizëm. Bëhu e zgjuar në mënyrë krijuese dhe lajmëro botën se nuk do të ndalësh në rrugën drejt suksesit!

  4. Nëse diskutimi mbetet pa sfiduar, mund të nxitni kreativitetin e bashkëbiseduesit duke u ndalesh tek pyetjet e ndjekura

  Takimet e para mund të jenë tërësisht ndryshe nga gjithçka që keni përjetuar më parë. Ato mund të sjellin emocione dhe tensione, veçanërisht nëse jeni në një takim me një person që nuk e keni takuar më parë. Dhe siç e dini, heshtja mund të jetë e sikletshme, sidomos kur biseda e përgjithshme mbaron. Por mos u shqetësoni, ka një zgjidhje për këtë! Përgatisni një plan B dhe krijojeni disa pyetje interesante që do t’ju ndihmojnë të shmangni pauzat e pakëndshme mes jush. Dhe mos harroni që toni i zërit dhe sjellja juaj duhet të jenë profesionale dhe të përshtatshme me situatën. Kështu, do të krijoni një atmosferë të rehatshme dhe të këndshme për të dyju.

  5. Imagjino veten që je në këtë takim.

  Për të siguruar vetëbesimin dhe performancën e duhur në këtë takim, ndiq një metodë të zgjuar. Vendos të shkosh aty me një qasje të veçantë, e cila do të ndihmojë në përmirësimin tënd si individ dhe në arritjen e qëllimeve të takimit. Për të arritur këtë, duhet të kesh një ton zëri profesional në komunikimin me personat e tjerë në takim. Kjo do të ndihmojë në thellimin e besimit të tyre në ty dhe në respektimin e autoritetit dhe kompetencës sënde.

  6. Merr mendimin e të tjerëve për stilin tënd të takimeve

  Nëpërmjet kësaj veprimtarie, keni mundësinë të shikoni botën me një perspektivë të re, të ndryshoni aspektet e vetes apo të përmbysni rutinën e jetës suaj. Kjo do të ndikojë në rritjen e ndërgjegjësimit dhe gjithashtu do t’ju ndihmojë të zhvilloni një qasje më të zgjuar ndaj çdo situatëje.

  7. Nëse dëshiron të kesh një lidhje të suksesshme, është e rëndësishme të kuptosh dhe të bësh të qartë nevojat tënde dhe parimet e komunikimit.

  Në fillim është shumë e rëndësishme të vlerësoni nëse dikush është në të njëjtën valë me ju. Kjo do të ju ndihmojë të shpenzoni kohën tuaj me persona që janë të përshtatshëm për ju, dhe të shmangni mundësinë e përplasjeve dhe konflikteve. Në këtë mënyrë, ju do të jeni në rrugën e duhur për të arritur synimin tuaj.

  8. Në vend që të obsessheni për mendimet e personit tjetër rreth jush, duhet të fokusoheni nëse ju vetë e ndjeni pëlqimin ndaj tij/ saj.

  Nëse zgjidhni të ndiqni këtë këshillë, do të dhuroni vetes një cilësi të re në takime – autenticitetin. Në këtë mënyrë, do të shijoni një perceptim të qartë dhe të thellë të gjërave që ndodhin rreth jush. E sigurt dhe i siguruar tek e ardhmja juaj, mënyra më e mirë për t’u paraqitur në një takim është me një ton zëri profesionist.

  Nëse zgjidhni të ndiqni këtë këshillë, do të dhuroni vetes një cilësi të re në takime – autenticitetin. Në këtë mënyrë, do të shijoni një perceptim të qartë dhe të thellë të gjërave që ndodhin rreth jush.

  E sigurt dhe i siguruar tek e ardhmja juaj, mënyra më e mirë për t’u paraqitur në një takim është me një ton zëri të profesionist.

  spot_imgspot_img