11 C
Switzerland
More

  Çelësi i suksesit në takime?

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Avantazhet e qarjes së mirë në një shoqëri të ndarë

  Filmat që shkaktojnë lot, të cilët tani janë të...

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  Ka ushtrime që mund t'ju ndihmojnë të vendosni për...

  Si ta dini nëse lidhja juaj është toksike

  Njohja e një marrëdhënie të pasigurtë mund të jetë...

  Teilen

  Shkenca mbi lidhjet dashurore

  Një studim emocionues nga Universiteti i njohur i Harvardit, i botuar në revistën Medium, është thelluar në shfaqjen e simpatisë dhe lidhjeve në marrëdhëniet ndërpersonale. Gjetjet e këtij hulumtimi magjepsës janë të një rëndësie të madhe dhe sjellin një këndvështrim të ri mbi dinamikën magjepsëse të ndërveprimeve njerëzore.

  Sipas studimit, ekziston një mënyrë jashtëzakonisht e thjeshtë për t’u dukur më personazh dhe pozitiv: thjesht bëni shumë pyetje. Rezultatet e hulumtimit sugjerojnë se kjo teknikë është jashtëzakonisht efektive.

  Është thelbësore që të jeni të butë dhe me takt në bisedat ballë për ballë. Shmangni hyrjen direkt në zonat e thella dhe intime pasi mund të perceptohet si invazive dhe e bezdisshme.

  Shërimi i shpirtit tonë përmes kërkimit të personit të përsosur

  Gjetja e personit të përsosur për të plotësuar shpirtrat tanë mund të jetë sfiduese. Por kjo nuk do të thotë që ne duhet të dorëzohemi – ka gjithmonë shpresë për përmirësim në statusin tonë të dashurisë. Një mënyrë e zgjuar për ta bërë këtë është të bëni rregullisht pyetje të thella që nuk lejojnë përgjigje sipërfaqësore ose tepër lajkatare. Me këtë qasje, ne i tregojmë partnerit tonë të mundshëm se kujdesemi për ta përtej sipërfaqes dhe krijojmë një lidhje autentike.

  Përsëritja është çelësi i suksesit këtu. Duke u lidhur me partnerin tonë në një nivel më të thellë, ne rrisim shanset tona për të gjetur burrin ose gruan tonë të ëndrrave. Bëhet fjalë për të bërë pyetje specifike në lidhje me interesat e përbashkëta dhe një të ardhme të mundshme pa e dërrmuar datën me një marrje në pyetje. Një vesh i hapur për përgjigjet dhe një rrjedhë e natyrshme e bisedës janë të rëndësishme.

  Është gjithashtu interesante që shkencëtarët nga Universiteti i njohur i Harvardit kanë bërë një zbulim novator: bërja e pyetjeve specifike po rezulton të jetë një mjet jashtëzakonisht i fuqishëm për të krijuar simpati dhe për të ndërtuar marrëdhënie afatgjata. Ky realizim mund të jetë një udhërrëfyes thelbësor për të gjithë ne për të ndërtuar lidhje më të thella me ata që na rrethojnë. Kur fokusohemi në lidhjen me partnerët tanë në një nivel më të thellë, ne mund të rrisim shanset tona për të pasur një marrëdhënie të plotë.

  Dating beliebter_01

  Komunikoni me sukses për 15 minuta

  Ekipi hulumtues bëri një studim mbresëlënës sistematik se si të keni biseda efektive dhe të suksesshme. Ata analizuan biseda të shumta si në hapësirën virtuale ashtu edhe personalisht në ngjarjet e takimeve të shpejta, duke krijuar një pamje gjithëpërfshirëse të asaj që funksionon dhe çfarë jo. Disa pjesëmarrësve iu kërkua të bënin të paktën nëntë pyetje brenda 15 minutave, ndërsa të tjerëve iu desh të kufizoheshin në katër pyetje. Kjo metodologji u ofroi studiuesve njohuri të mahnitshme mbi sekretet e intervistimit të suksesshëm.

  Rezultati është padyshim i qartë: një nga mënyrat më efektive për të lënë një përshtypje të mirë ose për të qenë popullor është të bëni më shumë pyetje dhe të jeni të hapur ndaj asaj që intervistuesi ka për të thënë. Kjo vlen për komunikimin e drejtpërdrejtë, si dhe për bisedat me aplikacione, ku duhet të tregohet përfshirja dhe interesi aktiv. Takimet e shpejta treguan se pjesëmarrësit që bënin pyetje intriguese kishin shumë më shumë gjasa të konsideroheshin si partnerë të mundshëm për një takim të dytë. Është një metodë jashtëzakonisht e thjeshtë, por vlen më shumë se pesha e saj në ar.

  Pse duhet më shumë sesa thjesht frekuenca e pyetjeve për të krijuar një lidhje më të thellë

  Beim Kontakt zu anderen Menschen auf tiefere Ebenen, ist nicht nur die Frequenz der gestellten Fragen relevant, sondern auch die Formulierung und Anordnung derselben. Man sollte behutsam vorgehen, um den Gesprächspartner nicht zu überfordern oder einzuschüchtern. Das Ziel ist es, eine tiefere Verbindung aufzubauen.

  Në kontakt me njerëzit e tjerë në një nivel më të thellë, jo vetëm shpeshtësia e pyetjeve të bëra është e rëndësishme, por edhe formulimi dhe rregullimi i tyre. Duhet të veprohet me kujdes në mënyrë që të mos mposhtet apo frikësohet bashkëbiseduesi. Qëllimi është krijimi i një lidhjeje më të thellë.

  Filloni bisedat tuaja në një mënyrë të rastësishme dhe kurioze për të nxitur interesin e personit tjetër. Për shembull, pyesni për familjen ose rrënjët. Kjo është një hyrje bindëse dhe tregon se jeni vërtet i interesuar. Sidoqoftë, shmangni që biseda juaj të tingëllojë si një intervistë. Në vend të kësaj, tregoni interes të vërtetë duke iu përgjigjur përgjigjeve dhe gjithashtu duke iu drejtuar pyetjeve vijuese. Kjo do t’i bëjë bisedat tuaja më të gjalla dhe më autentike.

  Sipas revistës së respektuar tregtare Medium, ju mund t’i bëni bisedat tuaja edhe më efektive duke përdorur një ton zëri të respektueshëm dhe miqësor. Duke ndjekur këto këshilla, do të rrisni mundësinë e një lidhjeje më të thellë dhe një bisede më të kënaqshme.

  spot_imgspot_img