9 C
Switzerland
More

  Çfarë e bën një lidhje të quhet “rastësore”

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Avantazhet e qarjes së mirë në një shoqëri të ndarë

  Filmat që shkaktojnë lot, të cilët tani janë të...

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  Ka ushtrime që mund t'ju ndihmojnë të vendosni për...

  Si ta dini nëse lidhja juaj është toksike

  Njohja e një marrëdhënie të pasigurtë mund të jetë...

  Teilen

  Cilat janë pritshmëritë tuaja nga kjo marrëdhënie?

  Në cilëndo prej marrëdhënieve tona, shpesh hasim në vështirësi në përcaktimin e llojit të saj. Nga shokë shtrati deri te marrëdhëniet serioze, ndonjëherë nuk është e qartë. Por çfarë ndodh kur marrëdhënia jonë fillon të shndërrohet në një “lidhje rastësore” pa kuptuar? Si mund të interpretojmë këtë situatë dhe çfarë mund të presim nga personi tjetër? Në këtë situatë, duhet të jemi profesionistë në qasjen tone dhe të vlerësojmë situatën me kujdes për të marrë vendime të zgjuara.

  Nuk ka një përgjigje të thjeshtë dhe të qartë në lidhje me këtë çështje. Të gjitha varet nga karakteri dhe personaliteti i personit që ndodhet përballë jush! Megjithatë, një gjë që përputhet në shumë raste me lidhjet rastësore është mungesa e përgjegjësisë dhe ndërgjegjësimit për t’u përfshirë në një marrëdhënie.

  Të dy bashkëveprimi në mënyrë të lumtur dhe të kënaqshme, por nuk kërkojnë që ndjenjat e tyre të zbulojnë të vërtetën e tyre. Ju nuk do të gjeni asgjë të thellë, me ndjenja të forta ose qëllime afatgjata për një marrëdhënie të vërtetë. Me fjalë të tjera, në këtë marrëdhënie, ajo që ka rëndësi më së shumti është të jeni në të njëjtën faqe me njëri-tjetrin.

  Si duket një lidhje rastësore?

  Sipas ekspertëve, një marrëdhënie të shëndetshme midis dy partnerëve kërkon që ata të angazhohen në aktivitete të ndryshme bashkë, çdo herë që takohen, pa pritur asgjë nga njëri-tjetri. Në këtë raport, nuk ka presione, pritshmëri apo detyra të ndryshme që vijnë nga lidhjet e përjetshme. Kjo mundëson që secili prej tyre të dalë dhe të njohë edhe njerëz të tjerë në nivel fizik dhe emocional, pasi që dyshja nuk është e kufizuar vetëm për njëri-tjetrin. Kështu, kjo marrëdhënie mund të jetë e pazakontë dhe shumë e ndryshme nga raportet tradicionale, ku seksualiteti shpesh merr prioritet.

  Kjo mund të shprehë një lidhje të fortë emocionale dhe fizike, por pa peshën e detyrave ose kufijve të caktuara që duhet të përmbushen në një marrëdhënie të rregulluar në mënyrë tradicionale.

  Sa të shëndetshme janë këto marrëdhënie?

  Ndërtojmë një marrëdhënie të qëndrueshme dhe të shëndetshme duke qenë të kujdesshëm të zgjedhim partnerin e duhur. Nuk është e mjaftueshme që të dy palët të ndjehen të kënaqur në fillim, pasi mund të ndodhin keqkuptime në lidhje me pritshmëritë dhe nevojat e tyre. Nëse kërkesat janë të ndryshme dhe nuk përputhen, një prej tyre mund të ndjehet i lënduar dhe i zhgënjyer.

  Si rezultat, është e rëndësishme që të jemi të vendosur dhe të kërkojmë një lidhje afatgjatë serioze, duke u ndalur tek partneri i duhur që plotëson kërkesat tona. Nëse ndjenim se diçka nuk është në rregull, është më mirë të tregohemi të sinqertë dhe të bisedojmë me partnerin tjetër në mënyrë që të ndërtojmë një marrëdhënie të qëndrueshme dhe të shëndetshme.

  spot_imgspot_img