7.3 C
Switzerland
More

  Fuqia e Energjisë Seksuale

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  Konfuziteti rreth gjetjeve për alkoolin

  Çeshtja e abstenuesit ka rëndësi Gjetjet e fundit mbi alkoolin...

  Pse i idealizojmë dashuritë e para?

  Jemi ato që besojmë. A është ky fati, apo...

  A është refuzimi romantik më keq se sa rrugëtimi romantik?

  Si këto pengesa kërcënojnë romancën Frika e refuzimit dhe humbja...

  Bëni zgjedhje më të mira në ushqim!

  Vetëdija mund të ndihmojë në menaxhimin e një rredhe...

  Qëllimi i vërtetë i jetës

  Rregulla për një jetë më autentike, më të kuptueshme Filozofi...

  Teilen

  Çfarë dini për energjinë seksuale?

  Kur shfaqet termi “energji seksuale”, shumica e njerëzve mendojnë automatikisht për tensionin cëcëritës përpara një akti të nxehtë dashurie. Ose ata mendojnë për dikë që është veçanërisht i afërt me ta ose me të cilin kanë flirtuar. Por kjo nuk është aspak gjithçka që nënkuptohet me këtë term. Sepse pas energjisë seksuale fshihet shumë më tepër.

  “Seksualiteti ynë është fuqia jonë,” shpjegon terapisti i seksit tantric* Sarrah Rose. “Dhe ajo që unë shoh duke kaluar nëpër shoqërinë tonë është se shumë njerëz thjesht kanë seksualitetin e tyre të vdekur.”

  Seksi tantrik është një mënyrë unike dhe e vetëdijshme për të bërë dashuri që është një udhëtim meditues i shqisave dhe mendjes. Arritja e orgazmës nuk është qëllimi përfundimtar, por përkundrazi përjetimi dhe eksplorimi i ndjesive trupore dhe energjisë seksuale që mund të çojë në shërim dhe transformim të trupit. Praktika tantrike kërkon vëmendje, durim dhe përkushtim për të arritur një kuptim të thellë të seksualitetit të dikujt dhe të partnerit. Nëpërmjet lidhjes shpirtërore të trupit dhe shpirtit, seksi tantrik mund të çojë në një përvojë transformuese.

  Është e mahnitshme se si energjia seksuale mund të ndikojë në shumë aspekte të ndryshme të jetës sonë – dhe jo vetëm në jetën tonë seksuale. Duke mësuar aftësinë për të gjeneruar dhe shfrytëzuar energjinë tonë seksuale, ne mund të rrisim kreativitetin tonë dhe të ndjekim projekte dhe qëllime pasionante. Përveç kësaj, kontakti i ndërgjegjshëm me energjinë tonë seksuale mund të çojë në shërimin nga përvojat negative në marrëdhëniet e mëparshme dhe të na ndihmojë të përmirësojmë jetën tonë të dashurisë. Le ta integrojmë këtë energji në jetën tonë dhe të nxjerrim më të mirën tek ne!

  Çfarë është energjia seksuale?

  “Energjia seksuale – lidhja e pafund midis pikës sonë shpirtërore dhe kozmosit. Ajo mishëron shprehjen energjike të vetëdijes dhe shpirtit tonë. Në fuqinë e saj më të lartë, ajo na tregon se kush jemi në të vërtetë – plotësisht të ndriçuar dhe të mbushur me forcë jete.”

  Energjia juaj seksuale mund të ushqejë më shumë sesa thjesht seks – kujdes! Mund të çlirojë kreativitetin tuaj dhe t’ju ndihmojë të kaloni periudha të vështira. Kjo energji e çmuar mund t’ju frymëzojë të shtyni projektet përpara, të ndiqni pasionet dhe t’i ktheni idetë dhe ëndrrat tuaja në realitet. Përdorini ato me mençuri dhe realizoni dëshirat tuaja më të thella!

  Si e gjeneroni energjinë seksuale?

  Nëse doni të kanalizoni energjinë tuaj seksuale në mënyrë efektive, ka një sërë teknikash që mund të provoni:

  • Masturbim
  • Ushtrime të frymëmarrjes
  • Meditoni
  • Seksi tantrik

  spot_imgspot_img