15.1 C
Switzerland
More

  Pakënaqësia seksuale në mardhënje

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  Respekti, themeli i marrëdhënieve

  Elementi kyç në çdo marrëdhënie është respekti; humbja e...

  Ndryshoni perspektivën në romancë!

  Kini pritshmri realiste për marrëdhëniet dhe romancën Dashuria nuk është...

  Jeni së bashku për arsyet e duhura

  Mësimet e dashurisë Para se të fillojmë të flasim për...

  Kërkoni pozitivetin: Mësim për çiftet e reja

  Një udhëzim për të forcuar marrëdhënien në çift Shumë çifte...

  Lumturia që kërkoni është tashmë këtu!

  Kam qenë një kërkues i lumturisë për shumë, shumë...

  Teilen

  Pse një jetë seksuale e kompletuar është kaq e rëndësishme për një mardhenje të lumtur

  A është më pak në të vërtetë më shumë? Shumë besojnë se një marrëdhënie përmbushëse arrihet përmes seksit javor. Por çfarë ndodh me çiftet që janë më pak aktivë? A janë ata të destinuar të dështojn? Ne duhet ta vëmë në dyshim këtë supozim në mënyrë kritike. Sipas çifteve me përvojë dhe terapistes së seksit Birgit Fehst, nuk ka asnjë problem seksual në një lidhje për sa kohë që të dy partnerët bien dakord. Megjithatë, një çekuilibër në seks mund të shkaktojë probleme. Prandaj është e domosdoshme të hetohet dhe analizohet shkaku. Problemi mund të jenë nevoja rutinë ose të paplotësuara. Në këtë rast, të dy partnerët duhet të përpiqen së bashku për më shumë pasion dhe eksitim në dhomën e gjumit.

  Sexualleben

  “Të dashur çifte, imagjinoni se jeni ulur rehat në divan dhe papritmas njëri prej jush bën pyetjen: “Kur ka qenë hera e fundit që kemi shijuar bashkë?” Ka një moment heshtjeje para se të vijë përgjigja “dy javë më parë”. Papritur lindin dyshime dhe lind pyetja e intimitetit të mjaftueshëm në marrëdhënie. Por mos u shqetësoni sepse çiftet dhe terapisti seksi Birgit Fehst na siguron: për aq kohë sa duke qenë se nuk ka dallime në nevojat seksuale të partnerëve, këto shqetësime zakonisht janë të pabaza. Prandaj gjeni kohë për bashkë dhe shijoni momentet së bashku!”

  Normat seksuale: ku është kufiri midis normalitetit dhe devijimit?

  Zhvillimi i dëshirës seksuale brenda një marrëdhënieje nuk është i pazakontë. Megjithatë, disa çifte mund të shqetësohen kur mungon dëshira dhe intimiteti bëhet më i rrallë. Megjithatë, pyetja e një frekuence “normale” dhe të dobishme të seksit në një marrëdhënie është shumë individuale dhe nuk mund të përgjigjet në përgjithësi. Studimet për këtë janë të disponueshme, por tema mbetet jashtëzakonisht e ndjeshme.

  Sexuelle Normen

  Një studim i vitit 2017 nga Amorelie tregon se një e treta e gjermanëve bëjnë seks disa herë në muaj, ndërsa tre për qind kënaqen me gjënë më të bukur në botë çdo ditë. Megjithatë, kjo statistikë nuk pasqyron sjelljen seksuale në marrëdhëniet afatgjata dhe as nuk merr parasysh kënaqësinë me shpeshtësinë e marrëdhënieve seksuale.

  Studimi i Tayebe Ziaee nga Universiteti Golestan në Iran mbi temën e kënaqësisë seksuale tek gratë dhe rëndësia e tij për një marrëdhënie të shëndetshme është veçanërisht zbulues. Botuar në revistën prestigjioze Iraniane të Psikiatrisë dhe Shkencës së Sjelljes, studimi tregon se seksi luan një rol vendimtar në kënaqësinë e marrëdhënieve. Ajo nënvizon rëndësinë e seksualitetit si një pjesë e rëndësishme e mirëqenies njerëzore dhe thekson nevojën për më shumë vëmendje ndaj kësaj çështjeje në shoqërinë tonë.

  Amy Muise dhe ekipi i saj nga Universiteti i Torontos Mississauga kohët e fundit publikuan rezultate interesante në revistën e njohur “Social Psychological and Personality Science”. Studimi i saj trajton pyetjen se sa kontribuon seksi në lumturinë në një marrëdhënie. Rezulton se të bësh seks një herë në javë është veçanërisht e kënaqshme. Më shumë seksi nuk çon automatikisht në lumturi më të madhe, ndërsa seksi i pamjaftueshëm mund të krijojë më shumë ndjenja negative. Megjithatë, mbetet pyetja nëse çiftet po bëjnë seks më shpesh sepse tashmë janë të kënaqur, apo nëse seksi kundërshton dhe rrit kënaqësinë e tyre.

  Heshtja në dhomën e gjumit: kur shumë pak seks çon në krizë

  Seksi i rregullt dhe i kënaqshëm padyshim që ka efekte pozitive në mirëqenien dhe stabilitetin e një marrëdhënieje. Hulumtimet kanë treguar se gjatë marrëdhënieve seksuale lirohet “hormoni i përqafimit” oksitocina, duke na bërë të ndjejmë një lidhje më të ngushtë me partnerin. Por është ironike që shumë çifte bëjnë seks më pak se një herë në javë, sipas terapistëve. Por a nuk duhet të shqetësohemi për këtë fakt? Ekspertët si znj. Fehst tregojnë se nuk ka përgjigje universale për këtë pyetje.

  Schlafzimmer

  Në vend të kësaj, varet nga situata individuale e çiftit. Nëse të dy janë të kënaqur me jetën e tyre seksuale, nuk ka nevojë të shqetësoheni. Edhe nëse aktiviteti seksual ndalet plotësisht, kjo është gjithashtu në rregull. Është e rëndësishme që intimiteti të vazhdojë në nivele të tjera – për shembull përmes përqafimit. Sepse këtu mund të lirohet edhe hormoni i përqafimit, oksitocina. Në këtë mënyrë, zonja Fehst tregon me inteligjencë se nuk bëhet fjalë vetëm për aktivitetin seksual, por për lidhjen emocionale mes partnerëve.

  Nga gudulisja e shkurtër deri te bërja e dashurisë në mënyrë pasionante

  Është krejtësisht normale që dëshira për seks në një lidhje të ulet me kalimin e kohës. Ka shumë arsye për këtë, por një nga arsyet kryesore është rutina. Nëse vazhdoni të bëni të njëjtën gjë, me siguri do të bëhet e mërzitshme. Ngrënia e ushqimit tuaj të preferuar çdo ditë përfundimisht bëhet bajate. Është e njëjta gjë me të bërë dashuri – madje edhe teknikat e provuara dhe të testuara mund të humbasin efektivitetin e tyre pasi pragu i zgjimit rritet vazhdimisht. Pra, eksperimentoni me ide të reja për të vazhduar të krijoni përvoja të reja në dhomën e gjumit.

  Gjatë Pandemisë, një arsye tjetër për humbjen e dëshirës seksuale ishte veçanërisht e dukshme brenda marrëdhënieve. Gjatë kohës së bashku, çiftet harruan se si të ndajnë përvoja të reja dhe preferuan të takoheshin me pantallona të rehatshme vrapimi. Si rezultat, partneri u perceptua më shumë si një “arush pelushi” sesa si një qenie seksuale. Kur pasioni zëvendësohet nga përqafimi, kjo quhet sindroma e pandas.

  Liebesspiel

  Mungesa e seksit në një marrëdhënie mund të bëhet problem, veçanërisht nëse njëri partner dëshiron seks më shumë se tjetri dhe është i pakënaqur me të. Gjetja e një zgjidhjeje së bashku dhe adresimi i problemit është i rëndësishëm për të ruajtur dhe përmirësuar marrëdhënien. Sepse nëse nga kjo lindin konflikte dhe kjo ndikon në cilësinë e marrëdhënies, bëhet problem për të dy partnerët. Pra, lini rutinën pas dhe eksperimentoni me ide të reja – do të habiteni se sa argëtuese mund të jetë!

  Nëse nuk ju pëlqen: Këshilla për t’u marrë me problemet e marrëdhënieve

  Çiftet me eksperiencë dhe terapisti i seksit Fehst e bën të qartë se dëshira e ulët ose e shtuar seksuale nuk është asgjë për t’u shqetësuar. Është normale që libido të luhatet ose të jetë vazhdimisht e ulët. Por është e rëndësishme të shqyrtohen arsyet e mundshme për këto ndryshime. Një ndikim droge ose hormonal si dhe faktorë psikologjikë mund të jenë shkaku i ngurimit seksual. Megjithatë, është normale që disa faza të jetës si trishtimi, stresi ose problemet e marrëdhënieve mund të ndikojnë në dëshirën.

  Schlafzimmer

  Nuk ka nevojë për turp apo faj! Në vend të kësaj, mbështetja profesionale mund të ndihmojë në kapërcimin e këtyre sfidave dhe në ringjalljen e seksualitetit. Ndonjëherë, jeta e dashurisë së dikujt mund të jetë shkaku i mungesës së libidos. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të komunikoni hapur dhe sinqerisht me njëri-tjetrin dhe të përmbushni nevojat dhe dëshirat reciproke. Burrat dhe gratë përjetojnë kënaqësi në mënyra të ndryshme. Gratë shpesh zgjedhin të angazhohen në aktivitet seksual, ndërsa burrat përjetojnë kënaqësi spontane. Gratë kanë nevojë për kohë dhe hapësirë ​​për t’u disponuar, kështu që burrat duhet të sigurohen që të jenë në të njëjtin nivel zgjimi. Komunikimi i hapur dhe i qartë është thelbësor për të dy partnerët për të përmbushur nevojat seksuale.

  Rëndësia e argëtimit dhe si ta përfshijmë atë në jetën tonë

  Kur bëhet fjalë për të zbuluar se çfarë na emocionon seksualisht, ka shumë burime të disponueshme sot. Pavarësisht nëse bëhet fjalë për shfletimin e mësimeve në sajte si OMGYES.com, për të shijuar pornografi të buta ose drama audio, apo edhe për të luajtur lojëra speciale që mund të na ndihmojnë të kuptojmë më mirë nevojat tona, ka shumë mënyra për të eksploruar epshin tonë. Pjesa më e mirë është se ne nuk duhet të jemi vetëm në këtë. Ne thjesht mund të ndjekim udhëzimet dhe t’i lëmë ata të na udhëheqin.

  Spass

  Por, çka nëse eksplorimet tona nuk sjellin kënaqësinë e pritur? Në raste të tilla, terapia që fokusohet në nevojat individuale dhe sfondin personal të secilit partner mund të ndihmojë. Kjo ka të bëjë me të kuptuarit e shkaqeve të pakënaqësisë dhe të punosh për të në një mënyrë të synuar për të arritur një jetë seksuale më të kënaqshme. Në këtë mënyrë, çiftet mund të forcojnë marrëdhënien e tyre dhe ta çojnë intimitetin e tyre seksual në një nivel të ri.

  Pavarësisht nëse e eksplorojmë seksualitetin tonë vetëm apo me një partner, ne duhet të jemi të gatshëm të hyjmë në përvoja të reja dhe të mos kemi frikë nga dështimet e herëpashershme. Kjo është mënyra e vetme se si mund të zbulojmë dhe përmbushim vërtet epshin dhe dëshirat tona seksuale. Çelësi është të punojmë në njohjen e kodeve tona individuale të tërheqjes dhe të hapim veten ndaj përvojave të reja. Sepse nëse bëni gjithmonë të njëjtën gjë dhe nuk ndjeni ndonjë gëzim duke e bërë atë, nuk do të jeni kurrë në gjendje të ndezni një dëshirë të re. Pra, është koha për të filluar dhe për të nisur një udhëtim për të zbuluar kodet tona.

  spot_imgspot_img