4 C
Switzerland
More

  Pjesë e trupit që duhet ta lani më shpesh

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  Dashuria nuk mjafton

  Përtej dashurisë: zbulimi i vlerave të vërteta në marrëdhënie Në...

  Hiqni filtret dhe përdorni hile të thjeshta për të rritur shkëlqimin tuaj natyror

  Bukuria natyrore: si të shndërrosh vetë-besimin dhe elegancën autentike...

  A duhet ti jap fund kësaj marrëdhënie

  Vendimi për marrëdhënien është i juaji. Mos lejoni të...

  Fillerat dermal: trendi i ri në luftën kundër plakjes

  Fillerat dermal: sekreti i ri për anti-plakje dhe një...

  Elementi ndërtues ose shkatërrues i marrëdhënies

  Hapësira dhe ndërlidhja: Magjia e ndershëmërisë në lidhjet romantike Në...

  Teilen

  Kërthiza – Një burim i nënvlerësuar i baktereve

  Trupi ynë është një sistem vërtet kompleks për të cilin duhet të kujdesemi për të qenë të shëndetshëm dhe vital. Të gjithë e dimë se sa e rëndësishme është të pastrojmë lëkurën dhe dhëmbët dhe të mbajmë thonjtë tanë të prerë. E megjithatë një zonë e rëndësishme harrohet shpesh: kërthiza jonë e dashur. Këtu mund të grumbullohen edhe papastërtitë, djersa dhe qelizat e vdekura të lëkurës, të cilat mund të çojnë në infeksione të pakëndshme.

  Prandaj është shumë e rëndësishme të pastroni kërthizën rregullisht me një top pambuku dhe ujë të pastër. Kjo është mënyra e vetme se si mund të parandalojmë që bakteret të vendosen dhe të na shkaktojnë probleme. Por kjo nuk është e gjitha – ne gjithashtu duhet të sigurohemi që kërthiza jonë të jetë tharë mirë dhe në mënyrë efektive. Vetëm kështu mund të sigurohemi që ai të mbetet gjithmonë i bukur dhe i shëndetshëm – tani dhe në të ardhmen.

  Kërthiza – pjesa e harruar seksi e trupit tonë

  Trupi ynë është një sistem vërtet kompleks për të cilin duhet të kujdesemi për të qenë të shëndetshëm dhe vital. Të gjithë e dimë se sa e rëndësishme është të pastrojmë lëkurën dhe dhëmbët dhe të mbajmë thonjtë tanë të prerë. E megjithatë një zonë e rëndësishme harrohet shpesh: kërthiza jonë e dashur. Këtu mund të grumbullohen edhe papastërtitë, djersa dhe qelizat e vdekura të lëkurës, të cilat mund të çojnë në infeksione të pakëndshme.

  Prandaj është shumë e rëndësishme të pastroni kërthizën rregullisht me një top pambuku dhe ujë të pastër. Kjo është mënyra e vetme se si mund të parandalojmë që bakteret të vendosen dhe të na shkaktojnë probleme. Por kjo nuk është e gjitha – ne gjithashtu duhet të sigurohemi që kërthiza jonë të jetë tharë mirë dhe në mënyrë efektive. Vetëm kështu mund të sigurohemi që ai të mbetet gjithmonë i bukur dhe i shëndetshëm – tani dhe në të ardhmen.

  Kur hedhim një vështrim më të afërt në butonin e barkut, shpesh ndiejmë një të dridhur që përshkon trupin tonë. Ne në fakt duhet t’i kushtojmë shumë më tepër vëmendje kërthizës sonë, në fund të fundit ajo na ka dhënë shumë mbështetje gjatë lindjes! Por nga vjen neglizhenca jonë? Është koha për ta vënë përsëri në qendër të vëmendjes kërthizën tonë dhe për t’i kushtuar vëmendjen që meriton. Në fund të fundit, dikur ka qenë të paktën po aq seksi sa dekolteja jonë dhe duhet të përpiqemi ta rikthejmë në këto sfera. Pra, pse të mos filloni duke pastruar më në fund butonin e barkut siç duhet dhe duke e çliruar atë nga ana e tij e lënë pas dore?

  Pse duhet ta pastroni kërthizën rregullisht – këshilla dhe truke!

  Pastrimi i kërthizës është thelbësor për të parandaluar infeksionin dhe aromat e pakëndshme. Mos u mbështetni vetëm te xheli i dushit dhe uji, merrni kohë për të pastruar papastërtitë dhe bakteret nga zgavra në thelbin tuaj. Kjo është veçanërisht e rëndësishme nëse keni një piercing të kërthizës. Neglizhimi i higjienës së kërthizës jo vetëm që mund të çojë në probleme shëndetësore, por edhe të prishë pamjen e kërthizës tuaj. Investoni në pastrimin e rregullt dhe kthejeni atë shkëlqim në butonin tuaj të barkut.

  Të cilat duhet dhe jo të kujdesit për barkun

  “Vepro me butësi” – kjo është mantra për t’u kujdesur për kërthizën tonë delikate, e cila nuk është asgjë më pak se një mbresë. Pavarësisht nëse ajo përkulet nga brenda apo nga jashtë, është e rëndësishme të pastroni me kujdes kërthizën si pjesa tjetër e trupit me xhel dushi.

  Körperstelle die_01

  Kujdes: Për të shmangur depozitimet e pakëndshme, rekomandohet pastrimi i butë i kërthizës një herë në javë me ujë me sapun dhe një pecetë kozmetike ose shtupë pambuku. Për higjienë optimale, kërthiza duhet të thahet mirë pas pastrimit dhe dushit për të shmangur grumbullimin e baktereve. Me këto këshilla të thjeshta kujdesi, kërthiza mund të duket e qetë në të ardhmen!

  spot_imgspot_img