9 C
Switzerland
More

  Ngritja e përgjegjësisë dhe maturisë te vetja!

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Avantazhet e qarjes së mirë në një shoqëri të ndarë

  Filmat që shkaktojnë lot, të cilët tani janë të...

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  Ka ushtrime që mund t'ju ndihmojnë të vendosni për...

  Si ta dini nëse lidhja juaj është toksike

  Njohja e një marrëdhënie të pasigurtë mund të jetë...

  Teilen

  Sfidat e rrugës drejt maturisë

  Të rriturit i përgjegjshëm merr më shumë se sa të arrish një moshë të caktuar. Është ndoshta një nga gjërat më të vështira që duhet të bësh dhe është pikëpamja në jetë ku vendos që do të fillosh të punosh për të paguar taksa, një hipotekë, ushqimin dhe në fund ndoshta të kërkosh dikend që të ndërtoësh një familje.

  Pergjegjsia 03

  Ka disa këshilla që mund t’ju ndihmojnë në udhëtimin tuaj për tu bërë më i rritur, siç thonë fëmijët. Shikoni poshtë për të zbuluar gjëra të cilat mund të filloni t’u përgjigjeni menjëherë që do të lehtësojnë kalimin tuaj në përgjegjësi dhe moshën e rritur.

  Cillat janë qellimet e tua?

  Nëse nuk caktoni synime reale për veten tuaj, vetëm po lavdëroheni në jetë, pa plan të vërtetë ose drejtim. Dhe nëse kjo mund të jetë shumë e këndshme për një kohë të shkurtër, do t’i arrihet fundi shumë shpejt.

  Dhe do të duhet të filloni të punoni drejt diçkaje. Mos caktoni shumë synime në të njëjtën kohë. Ato do të bëhen vetëm ndërprerje që do të heqin vëmendjen nga synimi juaj kryesor.

  Vetëkontrolli

  E dim se fëmijët kanë shpërthime, por si një person i pjekur, pritet që të kontrolloni emocionet tuaja. Pak na intereson se si e bëni, mund të bëni joga ose të pini një shishe verë çdo ditë, çfarëdo që të lumturon ju.

  Vetëm mos lejoni që emocionet tuaja të prekin të tjerët – të gjithë po përballen me problemet tona.

  Pergjegjsia 03

  Këmbëngulësia

  Do të ndërtoni plane, do të punoni drejt tyre, dhe jeta do t’ju shkatërrojë të gjitha.

  Thjesht filloni sërish. Përvojat e këqija do të formojnë karakterin tuaj në të njëjtën masë si ato të mirat, kështu që kjo nuk është asnjëherë arsye për tu dorëzuar dhe ndaluar të jeni një i rritur i pjekur.

  Respektoni njerëzit e tjerë

  Të bëhesh i rritur po ashtu do të thotë të kuptosh se, në kundërshtim me atë ke menduarnë në gjithë adoleshencën, bota nuk rrotullohet rreth teje.

  Po, ke qëllime, ambicie, ëndrra dhe ide për jetën, por ka edhe të tjerë që i kanë. Këto ide nuk do të përputhen gjithmonë, prandaj duhet të jesh i vetëdijshëm për këtë dhe mos e trajto gjithmonë si një gjë të keqe. Një pikëpamje ndryshe mund të çojë në biseda interesante dhe të mësohsh nga to.

  Siguria në vetëvete

  Duhet të jesh i vetëdijshëm për talentet e tua dhe t’i pranojësh ato. Çdo person ndërtohet ndryshe dhe jemi të gjithë të mirë dhe të këqij në gjëra të ndryshme.

  Por kjo nuk do të thotë që vlera jote është më e ulët se e kolegëve të tu. Bëhuni të harmonizuar me avantazhet dhe disavantazhet tuaja dhe pranojini ato si pjesë të asaj që të bën të unik.

  Mjaft negativitet

  Do të kesh shumë gjëra të rëndësishme për të bërë në jetë, kështu që gjëja më e madhe që duhet të marrësh nga kjo është që të mos lejosh gjërat negative të të dobësojnë gjatë. Sigurisht, ju mund të lejoni një ose dy ditë të ndihesh keq kur ndodh diçka e keqe, por duhet të rikthehesh në rrugën e duhur pas kësaj. Askush nuk arrin të bëjë gjëra duke e ngutur veten në mjerimin e vet.

  Sakrifica

  Do  bëhem i hidhur: nuk do të arrini të gjitha qëllimet tuaja. Edhe Elon Musk sigurisht nuk ka arritur të gjitha qëllimet e tij. Por kjo nuk duhet të jetë një gjë e keqe.

  Ndonjëherë mos të shkosh për arritje të shpejta do të të ndihmojë shumë në të ardhmen, ajo mund të jetë profesionale ose personale.

  spot_imgspot_img