7.3 C
Switzerland
More

  Dietat ekstreme që s’u koronizuan me sukses

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  Konfuziteti rreth gjetjeve për alkoolin

  Çeshtja e abstenuesit ka rëndësi Gjetjet e fundit mbi alkoolin...

  Pse i idealizojmë dashuritë e para?

  Jemi ato që besojmë. A është ky fati, apo...

  A është refuzimi romantik më keq se sa rrugëtimi romantik?

  Si këto pengesa kërcënojnë romancën Frika e refuzimit dhe humbja...

  Bëni zgjedhje më të mira në ushqim!

  Vetëdija mund të ndihmojë në menaxhimin e një rredhe...

  Qëllimi i vërtetë i jetës

  Rregulla për një jetë më autentike, më të kuptueshme Filozofi...

  Teilen

  Dietat fantastike që premtuan shumë por dështuan

  Njerëzit u mashtruan në praktika të çuditshme dhe potencialisht të dëmshme. Shtatë nga dietat më të çuditshme tregojnë rrugën e tyre të vështirë dhe rënien e tyre. Skepticizmi mbeti pas tyre, duke na mësuar se nuk ka recetë magjike për humbje peshe.

  DietaEkeqe 02

  Dieta e ajrit

  Imagjino të ushqehesh vetëm me ajër. Absurde, apo jo? Dieta e Ajrit e viteve 2000 nxitte pikërisht këtë ide të pakuptimtë, duke premtuar humbje peshe me ‘fuqinë’ e asgjësë. Ndonëse tani na duket absurde, ajo pati ndjekës, të nxitur nga pretendimet e paqarta dhe mbështetjet e famshme. Përkundër absurditetit, ajo na mëson se idetë më të çuditshme për humbje peshe ndonjëherë kapin më shumë vëmendje.

  Dieta e Argjilës

  Imagjino të shoqërohesh me një krimb parazit për të humbur peshë. Dieta e Zallit, e popullarizuar në epokën Viktoriane, propozonte një ‘vizitor’ freeloader në zorrët e tua për të konsumuar kaloritë. Megjithatë, rreziqet e saj u bënë më të dukshme “përfitimet”, duke përfshirë humbje të paparashikueshme peshe dhe infeksione të tmerrshme.

  Kjo tendencë e neveritshme është harruar me të drejtë. Ndërsa mund të humbasësh peshë, mund të humbasësh edhe qetësinë tënde.

  Dieta e topave të pambukut

  Dieta e topave të pambukut, e përhapur në vitin 2013, propozonte konsumimin e topave të pambukut të lagura në lëng për të krijuar një ndjenjë të pabazuar mbarësie. Megjithatë, kjo metod e rrezikshme jo vetëm që nuk ofronte vlera ushqyese, por gjithashtu sillte komplikime shëndetësore serioze, duke përfshirë bllokime të tretjes dhe malnutricion.

  Kjo dietë tregoi deri në çfarë ekstreme mund të shkojnë njerëzit për të humbur peshë duke dëmtuar shëndetin e tyre.

  Dieta e biskotave

  Dieta e biskotave, një premtim i pabazuar për humbje peshe, propozon të hani biskota dhe të humbni peshë. E kundërshta me realitetin, biskotat me kalori të ulëta mungojnë ushqyesit esencial, çojnë në mungesa dhe ngadalësojnë metabolizmin. Kjo dietë dështon te promovojë zakonet e shëndetshme të ngrënies dhe krijon një cikël të papërmbajtshëm privimesh.

  Pra, dieta e biskotave nuk ofron asgjë tjetër përveç një shije të hidhur zhgënjimi.

  Dieta e Fletcherizing

  Faliminderit për korrigjimin. Gjatë dietës së Fletcherizing, Horace Fletcher propozoi që çdo kafshatë të përtypet qindra herë. Sipas tij, kjo metodë shëronte sëmundje dhe kundërshtonte plakjen. Mjekët, megjithatë, nuk iu bashkuan mbështetjes, theksuar probleme të tretjes dhe rrezikun e malnutrimit. Kjo dietë u vlerësua si e dështuar.

  DietaEkeqe 03

  Dieta e zonjës së fjetur

  Dieta e zonjës së fjetur, një trend i çuditshëm që inkurajonte uljen e kalorive dhe gjumin e tepruar, shfaqi rziqe serioze shëndetësore. Thuhet se Elvisi e provoi, duke përfunduar në komë. Ky tentim i gabuar për humbje peshe jo vetëm se minoi mirëqenien, por edhe thelloi shqetësimet për dietat ekstreme dhe shëndetin mendor. Dieta e Zonjës së Fjetur, një ide e rrezikshme, ngriti pasoja tronditëse.

  spot_imgspot_img