5.3 C
Switzerland
More

  Edhe meshkujt duan fëmijë

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  Dashuria nuk mjafton

  Përtej dashurisë: zbulimi i vlerave të vërteta në marrëdhënie Në...

  Hiqni filtret dhe përdorni hile të thjeshta për të rritur shkëlqimin tuaj natyror

  Bukuria natyrore: si të shndërrosh vetë-besimin dhe elegancën autentike...

  A duhet ti jap fund kësaj marrëdhënie

  Vendimi për marrëdhënien është i juaji. Mos lejoni të...

  Fillerat dermal: trendi i ri në luftën kundër plakjes

  Fillerat dermal: sekreti i ri për anti-plakje dhe një...

  Elementi ndërtues ose shkatërrues i marrëdhënies

  Hapësira dhe ndërlidhja: Magjia e ndershëmërisë në lidhjet romantike Në...

  Teilen

  Dëshira e nënvlerësuar e burrit për të pasur fëmijë

  Meshkujt sigurisht duan t’i integrojnë të rinjtë në jetën e tyre – por në mënyrat e tyre të diferencuara. Prandaj pyesim veten se cilat arsye qëndrojnë të fjetura tek ata për të marrë vendimin për të krijuar familje së bashku me partnerin e tyre.

  E vërteta për dëshirën e meshkujve për të pasur fëmijë

  Mitet dhe keqkuptimet rrethojnë temën e dëshirës së meshkujve për të pasur fëmijë. Por është koha për të hedhur poshtë këto paragjykime. Ndryshe nga opinioni i përhapur, meshkujt nuk marrin përsipër dëshirën për të pasur fëmijë vetëm për shkak të motivimit të partneres. Përkundrazi, dëshira e tyre për të pasur një fëmijë është po aq e fortë sa ajo e grave, ndonëse në një mënyrë shumë të ndryshme.

  Burrat i qasen çështjes së të pasurit fëmijë ndryshe nga gratë, por kjo nuk do të thotë se ata janë më pak të përfshirë emocionalisht. Për shumë njerëz, riprodhimi është një kuptim i rëndësishëm i jetës që i lejon ata të kalojnë farën e tyre. Por ka shumë më tepër në këtë shtysë biologjike. Dëshira e mashkullit për të pasur fëmijë formohet gjithashtu nga konsideratat racionale dhe dëshira romantike.

  einen Kinderwunsch

  Një hetim nga Dr. Diana Baumgartner tregon se dëshira e meshkujve për të pasur fëmijë varet nga faktorë të ndryshëm. Këtu, një rol vendimtar luajnë përvojat e dikujt nga fëmijëria dhe familja, gjendja personale socio-ekonomike dhe situata aktuale e jetës. Një themel i qëndrueshëm i familjes dhe stabiliteti profesional janë thelbësore.

  Pa dyshim, është e gabuar të pranohen supozime të tilla si ai që burrat e adoptojnë dëshirën për të pasur fëmijë vetëm si rezultat i dëshirave të partneres së tyre. Natyra e ka paketuar me zgjuarsi nevojën e njeriut për riprodhim, në mënyrë romantike dhe racionale në pritje të një fëmije. Është koha për t’i hedhur poshtë këto keqkuptime dhe për të rishqyrtuar perspektivën mashkullore për planifikimin familjar.

  Planifikimi i fëmijve: pse burrat mund të bëhen baballarë në moshën 50-vjeçare

  Për meshkujt, ora e tyre biologjike u jep atyre një avantazh të qartë kur bëhet fjalë për planifikimin familjar. Ndryshe nga gratë, fertiliteti i tyre ruhet deri në pleqëri, duke u dhënë atyre më shumë kohë dhe fleksibilitet kur planifikojnë një familje.

  einen Kinderwunsch_02

  Një studim i kohëve të fundit nga Qendra Federale për Edukimin Shëndetësor ka treguar se meshkujt shpesh lulëzojnë vonë kur bëhet fjalë për përpjekjet për të pasur fëmijë. 60 për qind e 25-34-vjeçarëve janë kryesisht pa fëmijë, ndërsa shifrat në grupmoshat më të mëdha janë reduktuar ndjeshëm. Megjithatë, kjo nuk vjen nga mungesa e interesit, por nga fakti se të rinjtë fillimisht duan të krijojnë kushtet e nevojshme për të krijuar një familje, si një partneritet i qëndrueshëm, martesë dhe një bazë solide profesionale.

  Në përgjithësi, mund të thuhet se zotërit e krijimit gëzojnë një farë fleksibiliteti kur bëhet fjalë për planifikimin familjar për shkak të rrethanave të tyre biologjike. Megjithatë, nuk duhet të prisni shumë për të realizuar dëshirën tuaj për të pasur fëmijë, sepse edhe fertiliteti juaj ulet me kalimin e kohës.

  spot_imgspot_img