9 C
Switzerland
More

  Zemra dhe sëmundjet kardiovaskulare

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Avantazhet e qarjes së mirë në një shoqëri të ndarë

  Filmat që shkaktojnë lot, të cilët tani janë të...

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  Ka ushtrime që mund t'ju ndihmojnë të vendosni për...

  Si ta dini nëse lidhja juaj është toksike

  Njohja e një marrëdhënie të pasigurtë mund të jetë...

  Teilen

  Pedometrat reduktojnë fibrilacionin atrial: Studimi i ri jep rezultate novatore

  Hulumtimet e reja nga SHBA tregojnë se mbajtja e pedometrave është një mënyrë premtuese dhe efektive për të reduktuar rrezikun e fibrilacionit atrial. Është veçanërisht befasuese që meshkujt dhe ata me obezitet mund të përfitojnë veçanërisht nga kjo masë. Këto rezultate nënvizojnë lehtësinë dhe prakticitetin e pedometrave si një mjet për të përmirësuar shëndetin kardiovaskular. Presim me padurim zgjerimin dhe zbatimin e mëtejshëm të këtyre gjetjeve në të ardhmen.

  Teknologjia moderne na hap dyer të reja për të eksploruar lidhjen midis aktivitetit fizik dhe rrezikut të fibrilacionit atrial. Një studim i rëndësishëm amerikan bëri pikërisht këtë, duke përdorur hapamometrin ditor si një armë kundër fibrilacionit atrial.

  Rezultati është mahnitës: Një mënyrë jetese aktive ul ndjeshëm rrezikun e parashikuar 5-vjeçar të kësaj sëmundjeje. Tani nuk ka dyshim se sa e rëndësishme është të vazhdoni të lëvizni për të minimizuar shfaqjen e fibrilacionit atrial dhe problemeve të tjera shëndetësore. Mesazhi është i lartë dhe i qartë: sa më shumë të lëvizim, aq më mirë për shëndetin dhe mirëqenien tonë.

  Studimi revolucionar i “Framingham Heart”: Si një orë e menqur përmirëson të dhënat e pacientëve

  Studimi elektronik i “Framingham Heart” u mbështet në një orë e menqur novatore që u dha pjesëmarrësve njohuri të sakta mbi aktivitetin e tyre fizik. Për t’i bërë rezultatet edhe më të sakta, njerëzit e diagnostikuar me fibrilacion atrial u përjashtuan nga studimi. U mblodhën dhe u analizuan të dhëna të tilla si numri i hapave ditorë, orët dhe ditët e përdorimit të orës dhe informacioni i vetë-raportuar për aktivitetin fizik. Asgjë nuk e pengoi një rezultat informativ.

  Herz kreislauf erkrankung_02

  Falë rezultatit CHARGE-AF (një pikë për të vlerësuar rrezikun e fibrilacionit atrial), mund të përcaktohet rreziku individual 5-vjeçar i fibrilacionit atrial. Një zbulim intrigues zbuloi një korrelacion të rëndësishëm midis numërimit ditor të hapave dhe rrezikut të parashikuar 5-vjeçar të fibrilacionit atrial, i cili u ekzaminua duke përdorur regresionin linear. Këto rezultate novator nënvizojnë rëndësinë e aktivitetit të rregullt fizik në parandalimin e fibrilacionit atrial, duke nënvizuar kështu rëndësinë e një stili jetese të shëndetshëm.

  Sekretet e një studimi të suksesshëm të zemrës në Framingham

  Studimi elektronik i Framingham Heart studioi 923 pjesëmarrës të motivuar, një moshë mesatare 53 vjeç (plus ose minus 9 vjeç), nga të cilët 563 ishin femra. Veçanërisht, pjesëmarrësit kaluan një numërim mesatar mbresëlënës ditor të hapave prej 7,227 (vargu ndërkuartil: 5,699-8,970), duke ofruar njohuri të bazuara në prova për shëndetin e tyre.

  Shumica e pjesëmarrësve (89.2% ose 823 nga 923) kishin një rrezik të ulët AF prej më pak se 2.5%. Analiza jonë tregon se çdo 1000 hap shtesë mund të zvogëlojë rrezikun e fibrilacionit atrial me 0.08% (niveli i rëndësishëm: p

  Hapat për një zemër të shëndetshme: Si një qëllim më i lartë i hapit redukton fibrilacionin atrial

  Eine höhere tägliche Schrittzahl kann in den nächsten fünf Jahren signifikant das Risiko für Vorhofflimmern senken – speziell bei Männern und Personen mit Übergewicht. Unsere Studie zeigt, dass tragbare Schrittzähler eine wirksame präventive Maßnahme gegen VHF darstellen und fordert weitere Untersuchungen zur Bestätigung dieser Korrelation. Eine Erhöhung der täglichen Schritte kann somit eine kluge und einfache Möglichkeit sein, um das Risiko von Vorhofflimmern zu reduzieren.

  spot_imgspot_img