5.3 C
Switzerland
More

  Dëshironi të përmirësoni jetën seksuale?

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  Dashuria nuk mjafton

  Përtej dashurisë: zbulimi i vlerave të vërteta në marrëdhënie Në...

  Hiqni filtret dhe përdorni hile të thjeshta për të rritur shkëlqimin tuaj natyror

  Bukuria natyrore: si të shndërrosh vetë-besimin dhe elegancën autentike...

  A duhet ti jap fund kësaj marrëdhënie

  Vendimi për marrëdhënien është i juaji. Mos lejoni të...

  Fillerat dermal: trendi i ri në luftën kundër plakjes

  Fillerat dermal: sekreti i ri për anti-plakje dhe një...

  Elementi ndërtues ose shkatërrues i marrëdhënies

  Hapësira dhe ndërlidhja: Magjia e ndershëmërisë në lidhjet romantike Në...

  Teilen

  Këshillat kyçe për meshkuj

  Çifti i ri, në fillim të 20-ave, përballen me pasiguri në lidhje. Ajo ankohet se ai mërzitet nëse nuk bëjnë seks dhe vetëm përkohësisht është i lumtur nëse bëjnë. Ai thotë se ndihet i vetmuar dhe se ndien se lidhja nuk është prioritet për të; edhe përpjekjet e tij për të zgjuar dëshirën e saj dështojnë.

  Seksi 02

  Nëse ishim më të urtë dhe të pasur për terapi, kjo do të ishte përshkrimi ynë nga një terapist

  Pas tradhtisë sime të dytë, kërkova ndihmë dhe zhvillova. Sot, si terapist i çifteve, ndihmoj burrat të përmirësojnë marrëdhëniet, duke u fokusuar në konsensin seksual. Me përvojën time, e di se si të jemi të dashur dhe bujarë. Ja katër këshilla për burrat rreth konsensit.

  Presioni largon dëshirën

  Unë ndjeja refuzim, zemërim dhe pa shpresë sepse mendova se nuk kishim bërë seks prej kohësh. Edhe pse gruaja ime tregoi me kalendarin që nuk ishte kështu, emocionet e mia nuk ndryshuan; varësia ime nga ajo për humorin tim krijoj presion për të.

  Në praktikën time, shoh shpesh këtë situatë: paaftësia për të menaxhuar emocionet kur refuzohesh nga partneri shkakton presion dhe e dëmton dëshirën e tyre seksuale.

  Mungesa e një “jo” nuk është e njëjta gjë si prania e një “po”.

  Një nga pyetjet më të zakonshme që marr lidhur me këtë është nëse sigurimi i një pëlqimi të qartë do të ndërpresë rrjedhën e një përvoje seksuale. Por kjo duhet të jetë shqetësimi ynë i fundit. Dini çfarë ndërpren rrjedhën? Ndjenjat e lëndimit dhe shkeljes.

  Ndërsa mësoni komunikimin për pëlqim, mund të jetë pak e vështirë. Por sa më shumë të bëheni i aftë në aftësitë e pëlqimit, ajo do të ndërhyjë më pak në rrjedhën, do të bëhet më tërheqëse, dhe në fund do të kuptoni se është një pjesë e rrjedhës me këtë partner. Do të ketë një kurbë mësimi më të vogël me partnerin tjetër, sikurse ndodh me çdo gjë në një marrëdhënie të re.

  Mos u justifikoni.

  Burrat duhet të kuptojnë se dhuna ndaj grave është e përhapur dhe gratë kanë arsye të ndihen të frikësuara. Është e rëndësishme të jesh i ndjeshëm ndaj traumave të kalu të partneres dhe të ofrosh mbështetje, duke pyetur si mund të ndihmosh për të krijuar një mjedis të sigurt. Nëse ndodh të shkaktoni një reagim të traumës së saj, mos u merrni në mbrojtje; njoh gabimin, kërko falje dhe mëso nga situata.

  Leja është për të mirën tënde.

  Pëlqimi është i rëndësishëm edhe për burrat, siç e mësova duke u futur në një marrëdhënie poliamore. Refuzimi i një oferte nuk krijonte siguri për mua derisa ndjehesha tërësisht rehat për të thënë “po”. Pëlqimi bën çdo marrëdhënie më të shëndetshme dhe është esencial për të gjithë, pavarësisht gjinisë apo dëshirës. Është kyç të mësojmë të shmangim dëmtimet dhe të kultivojmë marrëdhënie të forta.

  spot_imgspot_img