-1.2 C
Switzerland
More

  Çka do të thotë ngrënia emocionale?

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  Dashuria nuk mjafton

  Përtej dashurisë: zbulimi i vlerave të vërteta në marrëdhënie Në...

  Hiqni filtret dhe përdorni hile të thjeshta për të rritur shkëlqimin tuaj natyror

  Bukuria natyrore: si të shndërrosh vetë-besimin dhe elegancën autentike...

  A duhet ti jap fund kësaj marrëdhënie

  Vendimi për marrëdhënien është i juaji. Mos lejoni të...

  Fillerat dermal: trendi i ri në luftën kundër plakjes

  Fillerat dermal: sekreti i ri për anti-plakje dhe një...

  Elementi ndërtues ose shkatërrues i marrëdhënies

  Hapësira dhe ndërlidhja: Magjia e ndershëmërisë në lidhjet romantike Në...

  Teilen

  Termi në fjalë ka ende pak lidhje me ndjeshmëritë negative dhe emocionet si depresioni, zemërimi dhe ankthi.

  Si mund të ndikojnë emocionet në dietën tonë dhe cilat janë pasoja për shëndetin tonë? Kjo është pyetja që shumë prej nesh mund të bëjnë pasi që ngrënia emocionale është një problem i përhapur në shoqërinë tonë.

  Ngrenja cift
  Sipas Dr. McCreery, një psikologu klinik dhe trajner i njohur për ekspertizën e tij në fushën e ushqyerit emocional, ndryshimi i sjelljes sonë nuk mund të arrihet vetëm me lënien e saj apo përpjekjet e njëanshme për t’ua shmangur sfidave.

  “Strategjia për të menaxhuar ngrënien emocionale nuk është vetëm një thjeshtë çështje, por fillimisht mbetet në çështjen e ndërgjegjësimit nëse ky është një problem i vërtetë që kërkon trajtim. Nëse përgjigjja është “po”, nevojitet njohurish për të kuptuar shkaqet që e shkaktojnë këtë problem, që nga stresi dhe ankthi, deri tek ndjenja e vetmisë, dhe jo vetëm aspekti i ushqimit dhe kalorive të konsumuara.”

  Ushqimi dhe ju

  McCreery thekson se shpeshherë, zakonet tona të ushqimit nuk janë të lidhura me emocione të thella, por me faktorë të përditshëm si nivelet e stresit dhe modelin e gjumit.

  Në shoqërinë moderne, ngrënia emocionale është një problem i ndjerë nga shumë njerëz. Koncepti i ngrënies së tepërt për arsye emocionale është një problem i rëndë, i cili mund të shkaktojë pasoja të rënda në shëndetin fizik dhe mendor të një personi.

  Por çfarë është ngrënia emocionale? Është më shumë se thjesht ngrënia e tepërt në situata të stresit. Është një mënyrë për të përballuar ndjenjat e ngopjes apo lodhjes, nëpërmjet ngrënies së ushqimeve shumëkalorike dhe të dobishme për shëndetin tonë.

  “Marrëdhënia jonë me ushqimin është në të vërtetë një nga më intime dhe personale që kemi. Nëse vendosim të kultivojmë një lidhje emocionale me atë që hamë, kjo varet nga vetë ne. Nëse po ndjeheni të ndërlikuar dhe dëshironi të ndryshoni, unë mund të jem një partner për ju në këtë rrugëtim të ndryshimit.” – thotë McCreery.

  A është normal të ngrënit emocional?

  Ngrënia e ushqimit për të përballuar ndjenjat është një çështje që i prek 99% të njerëzve. Joshtë asnjësoj problematike të ndodhë në këtë kategori, megjithatë, pyetja që duhet të kemi parasysh është a sjell ky mekanizëm sjellje probleme në jetën tonë? Nëse ndjehemi larg kontrollit, atoherë duhet të fillojmë reflektimin për të bërë ndryshimin e nevojshëm. McCreery, shpreh që ndryshimi i vërtetë duhet të vijë nga brenda.

  Misioni nuk është thjesht të korrigjojë zakone ushqimore të klientëve të saj, por të inkurajojë ata për të marrë vendimet e duhura për një stil jete shëndetësor dhe një të ushqyerjeje sa më të shëndetshme. Sepse çfarë e përshtatet një personi mund të mos jetë ideale për një tjetër, prandaj kompania ynë personalizon trajnimin në varësi të preferencave dhe nevojave të klientëve tanë.

  Ushqim emocional apo ‘uri e fshehur’?

  Hidden Hungers, një kuiz shumë i ndryshëm nga të tjerët, krijim i McCreery, ndihmon individët të zbulojnë burimin e sjelljeve të tyre të të ngrënit në mënyrë të zgjuar. Në thelb, ky kuiz ngjall pyetjen e rëndësishme: A mund të jetë ushqimi i vërtetë burimi i urisë sonë, apo ka diçka më shumë që kemi nevojë për të kuptuar?

  Duke u bazuar në rezultatet e vëzhgimit, mund të konkludohet se preferenca ime e fshehur për të shuar stresin është një praktikë e këndshme të ngrënies. Une vështirësisht mund të resistoj ndaj tendencës për të, hani pa u kënaqur në mënyrë që të zvogëlohet tensioni.

  Në fund të fundit, vendimi për të angazhuar veten në ushqim emocional është një çështje që vetëm ju mund ta definoni. Nëse ky problem është ose jo i pranishëm varet nga vendimi juaj. Gjithashtu, mënyra se si zgjidhni ta mbani atë nën kontroll dhe ta ndryshoni, nëse keni vendosur të bëni një ndryshim, është në dorën tuaj. Të jeni të sinqertë me veten dhe trupin tuaj është thelbësore.

  Qëllimi kryesor është që të ndjeheni mirë jo vetëm për pamjen tuaj në pasqyrë, por më shumë për të vërtetën e brendshme: një person i ndritshëm, i aftë dhe i fuqishëm.

  spot_imgspot_img