11 C
Switzerland
More

  Ushtrimet më të mira për shpinë, në zyre e shtëpi

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Avantazhet e qarjes së mirë në një shoqëri të ndarë

  Filmat që shkaktojnë lot, të cilët tani janë të...

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  Ka ushtrime që mund t'ju ndihmojnë të vendosni për...

  Si ta dini nëse lidhja juaj është toksike

  Njohja e një marrëdhënie të pasigurtë mund të jetë...

  Teilen

  Thuaju lamtumirë problemeve të shpinës: ja se si shpina juaj qëndron e shëndetshme dhe pa dhimbje

  Në Gjermani, shumë njerëz luftojnë me dhimbjet e shpinës, prandaj 15 Marsi është kaq i rëndësishëm sa “Dita e Shëndetit të Shpinës”. Kjo ditë shërben si një rast i rëndësishëm që ekspertët e shëndetit të tërheqin vëmendjen ndaj masave parandaluese dhe ideve novatore për rritjen e aktivitetit fizik në vendin e punës. Nëse jeni duke kërkuar për burime frymëzuese dhe informuese, do të gjeni një përmbledhje gjithëpërfshirëse këtu.

  Sekreti i një jete të shëndetshme të shpinës qëndron në zakonet tona të përditshme dhe zakonet e punës. Por mos u shqetësoni, modelet e pashëndetshme mund të prishen. Dhe pikërisht ky është qëllimi i Ditës së Shëndetit të Shpinës më 15 Mars – iniciuar nga Aktion Gesunder Rücken (AGR) e.V. dhe Shoqata Federale e Shkollave të Mbrapa Gjermane (BdR) e.V. Ka të bëjë me tërheqjen e vëmendjes për rëndësinë e një stili jetese të ndërgjegjshëm. dhe duke i treguar se si mund të promovojë shëndetin e shpinës. Mësoni me ne se si mund të bëni diçka të mirë për shpinën tuaj dhe të bëni një jetë pa dhimbje.

  Bëje shpinën e fortë – kështu funksionon

  Kemi vendosur për moton e këtij viti “Shpine e shëndetshme me zemër, dorë dhe mendje”, bazuar në filozofinë e pedagogut të madh Johann Heinrich Pestalozzi. Ne besojmë se të mësuarit efektiv është i mundur vetëm përmes një kombinimi harmonik të të menduarit, ndjenjës dhe veprimit. Kjo është arsyeja pse ne i bëjmë thirrje të gjitha shqisave në ngjarjet tona dhe krijojmë një lidhje ndërvepruese midis këtyre tre shtyllave. Ne jo vetëm që duam të përcjellim kuptim teorik, por edhe të mundësojmë zbatimin praktik në jetën e përditshme – sepse kjo është mënyra e vetme për të jetuar me një shpinë të shëndetshme. Vizitoni kalendarin e ngjarjeve për të zbuluar të gjitha ngjarjet e planifikuara, webinarët dhe trajnimet online të promovimit tonë emocionues më 14 dhe 15 mars 2023. Jeni të mirëpritur të hyni në eventet tuaja dhe të bëheni pjesë e kësaj eksperience unike.

  I shëndetshëm dhe produktiv – Si Instituti Ifaa i jep një shtysë të re jetës së zyrës suaj

  Ifaa – Instituti për Ergonomi të Aplikuar është pikërisht vendi i duhur për të gjithë ata që duan t’i bëjnë zyrat dhe proceset e tyre të punës sa më të dobishme për shëndetin. Shefi i departamentit për punë dhe performancë, Stephan Sandrock, përmbledh problemin thelbësor: “Shumë pak ushtrime, qëndrimi i pafavorshëm dhe stresi mund të bëjnë një tendosje të konsiderueshme në sistemin tonë muskuloskeletor”. Punëdhënësit që tregojnë me të vërtetë përgjegjësi duhet të dizajnojnë vendet e tyre të punës në mënyrë ergonomike dhe në këtë mënyrë të mbrojnë shëndetin e punonjësve të tyre. Por edhe vetë punonjësit duhet të ndërgjegjësohen për shëndetin e tyre. “Ata që kujdesen për shpinën e tyre japin një kontribut të madh për të shmangur problemet e shpinës”, thotë Sandrock. Prandaj, punonjësit duhet të motivohen t’i kushtojnë vëmendje ndryshimeve në ngarkesën e punës, të integrojnë ushtrime të vogla balancimi në punën e tyre të përditshme, të ushtrohen në ajër të pastër gjatë pushimit të drekës, të reduktojnë stresin përmes ushtrimeve relaksuese dhe të ngrenë dhe bartin ngarkesat në mënyrën e duhur. . Përveç kësaj, duhet të përdoren gjithashtu sistemet e asistencës të ofruara nga punëdhënësit kur bëhet fjalë për ngritjen e ngarkesave të rënda. Edhe nëse punonjësit e rinj shpesh nuk i ndiejnë vërtet efektet negative të stresit, dëmtime serioze mund të rezultojnë më vonë.

  Lamtumirë problemet e shpinës: Si ju motivon Klubi Sportiv Urban

  Klubi i Sporteve Urbane pranon se motivimi është çelësi për promovimin e shëndetit të shpinës. Kompanitë shpesh ofrojnë kurse shëndetësore që nuk plotësojnë preferencat e të gjithë punonjësve dhe arrijnë vetëm një pjesë të fuqisë punëtore. Megjithatë, qëllimi i masave shëndetësore në vendin e punës është që të gjithë punonjësit t’i përdorin ato dhe të kontribuojnë në një mënyrë jetese të shëndetshme në afat të gjatë. Për këtë arsye, është veçanërisht e rëndësishme të ofrohet një shumëllojshmëri kursesh që plotësojnë të gjitha shijet. Nëse punonjësit kënaqen me një aktivitet, ata qëndrojnë me të dhe kështu mund të përmirësojnë përgjithmonë shëndetin e shpinës. Moritz Kreppel, themelues dhe drejtor menaxhues i Urban Sports Club, thekson rëndësinë e promovimit të aktivitetit fizik midis punonjësve dhe jep këshillat e mëposhtme për motivim:

  – Krijoni një mjedis pune stimulues, p.sh. nëpërmjet aktiviteteve të përbashkëta sportive gjatë pushimit të drekës ose reduktimit të anëtarësimeve në palestër.

  – Krijimi i stimujve, p.sh., nëpërmjet sistemeve të shpërblimit për pjesëmarrje të rregullt në aktivitete sportive ose shpërblime për arritjen e qëllimeve të lidhura me shëndetin.

  – Krijimi i planeve të personalizuara të trajnimit për të adresuar qëllimet dhe preferencat individuale të fitnesit.

  – Krijimi i një kulture pozitive të korporatës në të cilën inkurajohen ushtrimet dhe shëndeti dhe punonjësit inkurajohen të marrin pjesë në mënyrë aktive.

  – Mbështetje dhe reagime të vazhdueshme për të ndihmuar punonjësit të arrijnë qëllimet e tyre shëndetësore.

  Duke ndërmarrë këto veprime, kompanitë mund të krijojnë një fuqi punëtore më të shëndetshme, më të angazhuar dhe më produktive.

  Këshilla për një ditë të shëndetshme pune: Aktivitet fizik dhe relaksim

  Në një ditë stresuese në punë, është e rëndësishme të kujdeseni për trupin tuaj dhe t’i lejoni atij ushtrime dhe relaksim. Këtu janë pesë këshilla të zgjuara se si të kundërshtoni dhimbjen dhe tensionin e shpinës dhe të mbani veten fizikisht dhe mendërisht të aftë.

  Këshilla e parë: Pushimet aktive

  Integroni lëvizjen në punën e përditshme me kurse dhe stërvitje speciale. Ofruesit si Parkletix ose kurset e transmetimit të drejtpërdrejtë e bëjnë të mundur. Po për një stërvitje 45-minutëshe në park ose një klasë yoga 20-minutëshe në tryezën tuaj?

  Këshilla e dytë: kërceni për një qëndrim të fortë

  Vallëzimi nuk është vetëm një mënyrë e shkëlqyer për të qëndruar aktiv dhe për të forcuar trupin tuaj, por gjithashtu përmirëson qëndrimin dhe ndërgjegjësimin e trupit. Zgjidhni llojin tuaj të preferuar të kërcimit si salsa, tango, zumba ose hip-hop dhe gjeni ofertën e duhur – madje edhe kurse online live nga shtëpia janë të mundshme.

  Këshilla e tretë: Bouldering si një stërvitje efektive e shpinës

  Bouldering është një sport trend në Gjermani dhe po bëhet gjithnjë e më popullor. Trajnon në mënyrë specifike muskujt e shpinës dhe lehtëson tensionin. Nuk është çudi, pra, që në vitin 2021 ishte kategoria sportive më e rezervuar mes anëtarëve të klubeve sportive urbane në Gjermani. Rekomandohen kurse për fillestarët për të mësuar teknikën e duhur.

  Këshilla e katërt: Meditoni për më shumë ekuilibër në punën e përditshme

  Kurset e meditimit ndihmojnë për të reduktuar stresin dhe për të gjetur një ekuilibër në punën e përditshme. Takimet e rregullta në internet për meditim mund t’i ndihmojnë punonjësit të bëjnë pushime të synuara për t’u çlodhur dhe për t’i shpëtuar rrethit vicioz të tensionit dhe tensionit.

  Këshilla e pestë: vozitja në këmbë si një ngjarje verore e kompanisë

  Vozitja në këmbë është një mënyrë e shkëlqyeshme për të punuar muskujt e bërthamës dhe për të forcuar shpinën. Pra, pse të mos e ktheni atë në një ngjarje verore dhe të merrni pjesë në bord me fuqinë punëtore?

  Ergonomia në zyrën e shtëpisë

  Puna në zyrën e shtëpisë mund t’ju lodhë kurrizin nëse vendi i punës nuk është i vendosur në mënyrë ergonomike. Llogaritësit online për ulëse ergonomike mund t’i ndihmojnë punonjësit të ulen siç duhet dhe të rregullojnë vendin e punës në lartësinë e tyre. Pra, asgjë nuk e pengon një ditë të shëndetshme pune, madje edhe në zyrën e shtëpisë.

  Si ta mbani trupin në formë në zyrën e shtëpisë

  Puna e përditshme në zyrën e shtëpisë mund të jetë një sfidë e vërtetë për trupin tonë. Por për fat të mirë ka mënyra efektive dhe kreative për t’u çlodhur në mes dhe për të forcuar shëndetin tuaj. Ekspertët në Aktion Gesunder Rücken (AGR) kanë mbledhur një koleksion fantastik ushtrimesh që janë të disponueshme si shkarkime ose si transmetim video. Por kjo nuk është e gjitha! DAK ofron seminare të shkëlqyera online dhe uebinarë që mbështesin kompanitë në inkurajimin e punonjësve të tyre që të punojnë shëndetshëm në shtëpi. Këtu mund të mësoni gjithçka që duhet të dini në www.dak.de/digitalesBGM.

  Për të mbajtur trupin në formë, mund të përdorni gjithashtu programin e shkurtër por efektiv të lëvizjes dhe shtrirjes të ofruar nga trajneri i zyrës së Grupit Dauphin. Parandalon tensionin dhe siguron përqendrim më të mirë. Për të marrë programin, thjesht mund ta dërgoni atë me e-mail si poster ose broshurë.

  Ata që preferojnë diçka më intensive mund të frymëzohen nga kampioni olimpik Fabian Hambüchen. Në stërvitjen e tij tetë minutëshe në zyrë, ai tregon ushtrime që përmirësojnë lëvizshmërinë, koordinimin e stërvitjes dhe forcojnë muskujt.

  Nëse ekziston rreziku i trombozës, që mund të lindë nga qëndrimi ulur për një kohë të gjatë, Shoqata Federale për Informacionin Shëndetësor dhe Mbrojtjen e Konsumatorit (BGV) këshillon të ngriheni rregullisht, të integroni ushtrime të vogla për venat në punën tuaj të përditshme dhe të shtriheni, të shtriheni ose të bëni. gjuri përkulet gjatë qëndrimit në këmbë. AOK ofron gjithashtu një program të shkëlqyeshëm në internet të quajtur “Back Active on the Job” për të ndihmuar punonjësit të ruajnë shëndetin e shpinës.

  Në përgjithësi, ka shumë mënyra krijuese dhe inteligjente për të qëndruar në formë dhe të shëndetshëm ndërsa punoni nga shtëpia.

  spot_imgspot_img