-1.2 C
Switzerland
More

  Mungesa e gjumit mund të shkaktojë dëme për zemrën tuaj!

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  Dashuria nuk mjafton

  Përtej dashurisë: zbulimi i vlerave të vërteta në marrëdhënie Në...

  Hiqni filtret dhe përdorni hile të thjeshta për të rritur shkëlqimin tuaj natyror

  Bukuria natyrore: si të shndërrosh vetë-besimin dhe elegancën autentike...

  A duhet ti jap fund kësaj marrëdhënie

  Vendimi për marrëdhënien është i juaji. Mos lejoni të...

  Fillerat dermal: trendi i ri në luftën kundër plakjes

  Fillerat dermal: sekreti i ri për anti-plakje dhe një...

  Elementi ndërtues ose shkatërrues i marrëdhënies

  Hapësira dhe ndërlidhja: Magjia e ndershëmërisë në lidhjet romantike Në...

  Teilen

  Ndikimi i dëmshëm i gjumit të dobët dhe mosefektiviteti

  Studiuesit raportojnë se gjumi i dobët merr një dëm dhe kompensimi në fundjavë thjesht nuk do ta rregullojë atë.

  Gjumi 03

  Një studim i vogël i ri tregoi se rritja e ritmit të zemrës dhe presionit të gjakut, matje të rëndësishme të shëndetit kardiovaskular, përkeqësohen gjatë javës kur dikush flet vetëm rreth pesë orë në darkë.

  Mbingarkesia me gjumë gjatë fundjavëve nuk riktheu këto masat e shëndetit në normalitet.

  “Vetëm 65% e të rriturve në Shtetet e Bashkuara flën rregullisht shtatë orë të rekomanduara në darkë, dhe ka shumë dëshmi që tregon se ky mungesë gjumi është e lidhur me sëmundjet kardiovaskulare në afat të gjatë.

  Studiom ynë zbulon një mekanizëm të mundshëm për këtë marrëdhënie afatgjate, ku goditjet e pasueshme të mjaftueshme në shëndetin kardiovaskular në moshën e re mund të bëjnë zemrën tuaj më të prirur ndaj sëmundjeve kardiovaskulare në të ardhmen.

  Hulumtuesit studiuan 15 burra të shëndetshëm në moshë 20 deri në 35 vjeç për një periudhë 11-ditore.

  U lejua që pjesëmarrësit të flinin deri në 10 orë në natë gjatë tre ditëve të para, çka e mundësoi shënimin e bazës së tyre nga shkencëtarë

  Gjatë studimit, hulumtuesit matën ritmet e zemrës dhe tensionin e gjakut të pjesëmarrësve çdo dy orë gjatë ditës. Kjo mundësoi luftimin e çfarëdolloj ndikimi që mund të ketë orën e ditës, siç është ritmi natyralisht më i ulët i zemrës pas zgjimit.

  Ritmi i zemrës së pjesëmarrësve u rrit gati një rrahje në minutë (BPM) me çdo ditë të njëpasnjëshme të studimit.

  Bazëmesatare e pulsit ishte 69 BPM. Ne fund të studimit, ai ishte 78 BPM.

  Tensioni sistolik i gjakut u rrit çdo ditë, nga një vlerë bazëmesatare e mesatarisë 116 mm Hg në mësim afer 119.5 mm Hg në fund të periudhës së rivendosjes. Tensioni sistolik i gjakut, numri i sipërm në një lexim të tensionit të gjakut, mat presionin në arteriet kur zemra pulson. (Një lexim prej 120 ose më pak konsiderohet normal.)

  Jo vetëm që gjumi ndikon në shëndetin kardiovaskular tonë, por gjithashtu ndikon në peshën tonë, shëndetin tonë mendore, aftësinë tonë për të fokusuar dhe aftësinë tonë për të mbajtur marrëdhënie të shëndetshme me të tjerët, midis shumë gjërave të tjera.

  Siç mësojmë gjithnjë e më shumë për rëndësinë e gjumit dhe se si ndikon në çdo aspekt të jetës tonë.

  spot_imgspot_img