-1.2 C
Switzerland
More

  Pijet me sheqer, dhe rreziku për vdekje të parakohshme

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  Dashuria nuk mjafton

  Përtej dashurisë: zbulimi i vlerave të vërteta në marrëdhënie Në...

  Hiqni filtret dhe përdorni hile të thjeshta për të rritur shkëlqimin tuaj natyror

  Bukuria natyrore: si të shndërrosh vetë-besimin dhe elegancën autentike...

  A duhet ti jap fund kësaj marrëdhënie

  Vendimi për marrëdhënien është i juaji. Mos lejoni të...

  Fillerat dermal: trendi i ri në luftën kundër plakjes

  Fillerat dermal: sekreti i ri për anti-plakje dhe një...

  Elementi ndërtues ose shkatërrues i marrëdhënies

  Hapësira dhe ndërlidhja: Magjia e ndershëmërisë në lidhjet romantike Në...

  Teilen

  Studimi zbulon se zëvendësimi i këtyre pijeve ditore me ujë, çaj ose kafe redukton shanset deri në 18%

  Konsumi i lartë i pijeve të ëmbla me sheqer u shoqërua me një rrezik të lartë të vdekjes së parakohshme dhe incidencës së sëmundjeve kardiovaskulare tek njerëzit me diabet të tipit 2, sipas një studimi të ri.

  Sheqeri dieabeti

  Studimi shikoi në mënyrë specifike konsumimin e pijeve të ndryshme tek pacientët me diabet të tipit 2. Ndërsa shumë studime të mëparshme kanë lidhur konsumimin e pijeve dhe rezultatet shëndetësore si shëndeti kardiometabolik, ndryshimi i peshës dhe vdekshmëria, këto studime kanë qenë kryesisht në mesin e popullatës së përgjithshme.

  Fuqia e pijeve të shëndetëshme për pacientët me diabet: Një Vërtetim i Nevojës së Informacionit

  Pijet janë një pjesë e rëndësishme e ushqyerjes sonë dhe cilësia e tyre ka rëndësi të madhe. Njerëzit që vuajnë nga diabeti mund të përfitojnë veçanërisht nga pija e lëngjeve të shëndetshme – por të dhënat e disponueshme kanë qenë të pakta. Këto rezultate vijnë për të plotësuar një zbrazëtirë të njohurive dhe mund të jenë informativ për pacientët dhe kujdestarët e tyre në lidhje me dietën dhe menaxhimin e diabetit.

  Studiuesit analizuan mesatarisht 18.5 vjet të dhëna shëndetësore nga 9,252 gra që morën pjesë në Studimin e Shëndetit të Infermierëve dhe 3,519 burra që merrnin pjesë në Studimin Vazhdues të Profesionistëve Shëndetësor, të cilët të gjithë ishin diagnostikuar me diabet të tipit 2 në fillim ose në një moment gjatë studimin.

  Çdo dy deri në katër vjet, pjesëmarrësit raportuan se sa shpesh konsumonin SSB (përfshirë pijet e gazuara, pijet me fruta dhe limonadë), pije të ëmbëlsuara artificialisht (ASB), lëngje frutash, kafe, çaj, qumësht lope me pak yndyrë, lopë me yndyrë të plotë. qumësht dhe ujë të thjeshtë.

  Gjetjet treguan vdekshmëri më të lartë nga të gjitha shkaqet dhe incidencë më të lartë dhe vdekshmëri nga sëmundjet kardiovaskulare, në mesin e atyre që konsumonin rregullisht SSB: Çdo shërbim shtesë ditor i një SSB u shoqërua me një vdekshmëri 8 për qind më të lartë nga të gjitha shkaqet. Anasjelltas, vdekshmëria nga të gjitha shkaqet dhe incidenca dhe vdekshmëria nga sëmundjet kardiovaskulare u ul në mesin e atyre që konsumonin rregullisht pije më të shëndetshme si kafeja, çaji, qumështi i lopës me pak yndyrë dhe/ose ujë i thjeshtë.

  Lidhja me vdekshmërinë dhe sëmundjet kardiovaskulare

  Zëvendësimi i një porcioni ditor të një SSB me një porcion kafeje u shoqërua me një rrezik 18 përqind më të ulët të vdekshmërisë nga të gjitha shkaqet dhe një rrezik 20 përqind më të ulët të vdekshmërisë nga sëmundjet kardiovaskulare; çaji me 16 për qind dhe 24 për qind rrezik më të ulët; ujë i thjeshtë me një rrezik 16 për qind dhe 20 për qind më të ulët; dhe qumështi i lopës me pak yndyrë me një rrezik 12 për qind dhe 19 për qind më të ulët.

  Pirja e ASB-ve u shoqërua gjithashtu me rezultate më të shëndetshme, por më pak: Zëvendësimi i një porcioni ditor të një SSB me një ASB u shoqërua me një rrezik 8 përqind më të ulët të vdekshmërisë nga të gjitha shkaqet dhe një rrezik 15 përqind më të ulët në vdekshmërinë nga sëmundjet kardiovaskulare.

  Njerëzit që jetojnë me diabet duhet të jenë të kujdesshëm për mënyrën se si e mbajnë veten të hidratuar. Kalimi nga pijet e ëmbla me sheqer në pije më të shëndetshme do të sjellë përfitime shëndetësore.

  spot_imgspot_img